Παρέλαση στο Ηράκλειο: Αποδοκιμασίες πίσω από τα κάγκελα

Με το κέντρο του Ηρακλείου να είναι ζωσμένο από κάγκελα και αστυνομικούς ξεκίνησε η παρέλαση των μαθητών, των…

στρατιωτικών αγημάτων και των σωμάτων ασφαλείας στους δρόμους της πόλης.

Αποδοκιμασίες
Δεν έλειψαν και οι αποδοκιμασίες του κόσμου όταν οι επίσημοι κατευθύνθηκαν στο σημείο που έχει στηθεί η εξέδρα από όπου περνά η παρέλαση. Πίσω από τα κάγκελα διακρίνονται ακόμα τα πανό διαμαρτυρίας του ΕΠΑΜ που καλεί τον κόσμο σε ξεσηκωμό ενώ την παρέλαση παρακολουθούν από την εξέδρα των επισήμων ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος καθώς ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης.

Μέτρα

Η Αστυνομική Διεύθυνση του νομού εφάρμοσε και φέτος της εντολές της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας του υπουργείου δημόσιας τάξης αναφορικά με τις παρελάσεις και έτσι τα μέτρα είναι και πάλι αυστηρά προκειμένου να αποτραπεί κάθε ενδεχόμενο επεισοδίων με την αστυνομική παρουσία να χαρακτηρίζεται έντονη.

Διμοιρίες, άνδρες της ασφάλειας, άνδρες των αστυνομικών τμημάτων, άνδρες των ΤΑΕ, άνδρες των ειδικών ομάδων αλλά και άνδρες της τροχαίας βρίσκονται σε κάθε γωνία της πόλης αλλά και κατά μήκος των κεντρικών δρόμων, δίπλα στα ενοικιασμένα κάγκελα που έχουν απλωθεί από χθες τη νύχτα παντού μοιράζοντας την πλατεία Ελευθερίας σε κομμάτια έτσι ώστε να μην υπάρχει η δυνατότητα διέλευσης της από την μία πλευρά στην άλλη.

Οι εντολές που υπάρχουν είναι να διεξαχθεί η παρέλαση χωρίς εντάσεις και παρατράγουδα. Πριν λίγα λεπτά ολοκληρώθηκε και η δοξολογία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά οι επίσημοι παρευρέθηκαν στο Ηρώο προκειμένου όπου έγινε η επιμνημόσυνη δέηση και η κατάθεση στεφάνων.




Επιμνημόσυνη Δέηση

Με αποδοκιμασίες και ενταση πραγματοποιηθηκε για μια ακόμα χρόνια η Επιμνημόσυνη Δέηση στο μνημείο Άγνωστου Στρατιώτη στο Ηράκλειο.
Το συγκεντρωμένο πληθος ήταν πολύ λιγοτερο απο προηγούμενες χρονιές ωστόσο εξέφρασε την έντονη αντίδραση του στους πολιτικούς. Εντονότερες ήταν οι αποδοκιμασιες στο προσωπο του Υφυπουργού Εργασίας Βασίλη Κεγκέρογλου ο οποίος χαρακτηρίστηκε απο τους συγκεντρωμένους Υπουργός Ανεργίας. Το πληθος κατα τη διαρκεια της δεησης ωστόσο χτυπούσε τα κάγκελα και αποδοκίμαζε τους πολιτικούς όταν προσέρχονταν στο χώρο του μνημείου.

prismanews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *