ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙ​ΚΟ: Η Ρωσία μας τα έδινε εμείς δεν τα παίρναμε!

Πώς αποδεικνύεται η προδιαγεγραμμένη πορεία προς το ΔΝΤ: Το δάνειο των 25 δισ.$ που είχε αποφασίσει να μας δώσει ο Πούτιν τον Φεβρουάριο του 2010 και…η πράσινη ανάπτυξη του Παπανδρέου.
Αφού άνοιξε πλέον το θέμα της προσχεδιασμένης ένταξής μας στα προγράμματα του ΔΝΤ, καλό είναι να προσθέσουμε και άλλα στοιχεία, ως συνέχεια και του προχθεσινού μας σημειώματος «Πώς μας οδήγησαν στο ΔΝΤ». Πρόκειται για….
 αποκλειστικές πληροφορίες της Voria.gr, οι οποίες προέρχονται από τον κ. Ιβάν Σαββίδη, βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος στη ρωσική Δούμα. Πριν από ένα χρόνο ακριβώς, κι ενώ είχαμε τις κυβερνητικές διαβεβαιώσεις πως η Ελλάδα δεν θα προσφύγει στο ΔΝΤ, σχηματίσαμε την εντύπωση ότι το κυβερνητικό επιτελείο εργάζεται πυρετωδώς ώστε να βρει αγορές που θα ……………….
μας δανείσουν με ευνοϊκούς όρους. Γινόταν τότε συζήτηση για ενδεχόμενη προθυμία εκ μέρους της Κίνας, αλλά και για διερευνητικές συζητήσεις με Ρώσους, Άραβες ή και ομογενείς.

Από ομογενειακούς κύκλους είχαμε την πληροφόρηση ότι υπήρχε μεν διάθεση αγοράς ομολόγων, αλλά συνοδευόταν από αίτημα για ισχυρή διαβεβαίωση ότι τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν με διαφανή τρόπο. Φαίνεται όμως, ότι δεν υπήρξε από κυβερνητικής πλευράς ιδιαίτερη επιθυμία κινητοποίησης των ομογενών, ούτε και για έκδοση εσωτερικού δανείου.

Στις 15 Φεβρουαρίου 2010 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη του κ. Γ. Παπανδρέου στη Μόσχα. Στα δημοσιεύματα του Τύπου δεν γινόταν μνεία ότι υπήρχε στην ατζέντα των συζητήσεων θέμα δανεισμού της Ελλάδας από τη Ρωσία. Η Voria.gr είχε γράψει: «Στο επίκεντρο των συνομιλιών του κ. Παπανδρέου αναμένεται να βρεθεί το σύνολο των διμερών σχέσεων, με έμφαση στα εκκρεμή ενεργειακά σχέδια μεταξύ των δύο χωρών (…) Επί τάπητος θα τεθεί, επίσης, η ανανέωση της συμφωνίας για την προμήθεια φυσικού αερίου που λήγει το 2016 (…) Θα εξεταστούν, δε, περιφερειακά και διεθνή ζητήματα που απασχολούν τις ελληνορωσικές σχέσεις, όπως το Κυπριακό».
Μόνον μερίδα του τουρκικού τύπου έδωσε άλλη διάσταση, όχι όμως οικονομική.

Η εφημερίδα «Ζαμάν» έγραψε ότι η επίσκεψη στη Μόσχα έγινε, για να πεισθεί η Ρωσία να μη ενισχύσει την Τουρκία στο πυρηνικό της πρόγραμμα, διότι «την παραπάνω συγκλονιστική ενημέρωση παρείχε στον Έλληνα πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπένιαμιν Νετανιάχου κατά την πρόσφατη επίσκεψη του πρώτου στην Μόσχα».

Τι συζητήθηκε στη Μόσχα; Το αποκάλυψε ο κ. Ιβάν Σαββίδης. Η ρωσική Πρεσβεία στην Αθήνα, γνωρίζοντας τη δεινή οικονομική θέση της Ελλάδας, σχημάτισε τη γνώμη -όπως και όλοι μας- ότι ο κ. Γ. Παπανδρέου προτίθεται πλην των άλλων να ζητήσει τη ρωσική οικονομική συνδρομή. Αυτού του είδους την ενημέρωση παρείχε στο ΥΠΕΞ της Ρωσίας.

Η ρωσική κυβέρνηση αποφάσισε να ικανοποιήσει το σχετικό ελληνικό αίτημα, το δε ποσόν του δανείου που υπολόγισε ανερχόταν στα 25 δισ. δολάρια, με επιτόκιο 4,7%(και χωρίς φυσικά να μην υπάρχουν οι επαχθείς δεσμεύσεις του μνημονίου). Η συνάντηση των δύο πρωθυπουργών στη Μόσχα, διήρκεσε περί τη μία ώρα. Όταν έφυγε ο κ. Παπανδρέου, ο Ρώσος πρωθυπουργός -κατά λεγόμενα του Ιβάν Σαββίδη- «έσπαγε καρέκλες» και ζητούσε «την κεφαλή επί πίνακος» του Ρώσου πρεσβευτή στην Αθήνα, διότι θεώρησε ότι τον παραπλάνησε! Ο λόγος; Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο μόνον για… πράσινη ανάπτυξη και οικολογία!

Έτσι εξηγείται η θυμωμένη αναφορά του Ρώσου προέδρου κ. Μεντβέντεφ «να πάτε στο ΔΝΤ». Μας είχε εκπλήξει τότε η δήλωσή του, γνωστού όντος ότι η Ρωσία αποστρέφεται το ΔΝΤ, αφού ο Γέλτσιν την προηγούμενη δεκαετία είχε επιτρέψει την οικονομική κυρίευση της χώρας. Ο κ. Μεντβέντεφ, αντέδρασε φαίνεται υπό το κράτος ενόχλησης, η οποία προήλθε από την «κοροϊδία» που υπέστη η Ρωσία από μέρους μας.

Οι Ρώσοι αντελήφθησαν, πριν από τον ελληνικό λαό, ότι η πορεία μας είχε προδιαγραφεί πολύ πριν μας ανακοινωθεί. Στο παιχνίδι, προφανώς είναι μπλεγμένοι και αρχηγοί άλλων κομμάτων, διότι ουδείς, καθ’ όλο το διάστημα που προηγήθηκε δεν πρότεινε τρόπο εξόδου από την κρίση. Παρ’ όλο που γνώριζαν τι συμβαίνει.

http://gatzoli.blogspot.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

13 Comments

 1. Ανώνυμος

  ΛΕΤΕ ΟΙ ΡΩΣΣΟΙ ΝΑ ΜΗΝ ΗΞΕΡΑΝ ΤΟ ΤΙ ΠΑΙΖΕΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ;

  ΑΝ ΚΑΠΟΤΕ ΚΑΤΟΡΘΩΣΟΥΜΕ ΝΑ ΡΙΞΟΥΜΕ ΦΩΣ ΜΕ ΟΙΚΟΝΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΟΚΟΥΣ ΓΙΑ ΜΙΖΕΣ.

  ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΡΩΣΣΙΑ ΗΘΕΛΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΟ ΚΟΜΒΟ.

  ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΗΤΑΝ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΑΔΙΕΞΟΔΟ.

  ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΜΜΑΖΕΜΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΜΑΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΠΟΛΛΟΙ ΛΑΓΟΙ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΚΡΥΜΜΕΝΟΙ.

  ΑΡΑ Η ΟΥΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΑΝ ΕΝΑΝ ΗΓΕΤΗ ΜΕ Ο….Σ.

  ΠΡΟΣ ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΜΑΣ!!!

  Reply
 2. Ανώνυμος

  ΡΕ 9,48 ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΤΗΝ ΕΚΟΨΕΣ ΤΗΝ ΠΡΩΙΝΗ??

  ΔΕ ΣΟΥ ΕΙΠΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΟΤΙ

  450,000 ΟΥΤΣΕΚΑΔΕΣ ΚΑΙ

  600,000 ΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

  ΠΕΡΗΜΕΝΟΥΝΕ ΤΗ ΜΑΝΑΣΟΥ ΝΑ ΤΗΝ ΞΕΣΚΥΣΟΥΝΕ

  ΩΣΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΕΣ ΓΝΩΡΙΜΙΕΣ ?????

  Reply
 3. Ανώνυμος

  TΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑΝ ΤΗΣ

  Ε.Ε. ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ.

  ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΟΜΩΣ ΤΟ ΞΕΡΗ ΚΑΝΕΙΣ

  ΑΝ ΣΥΜΠΡΑΞΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΡΩΣΟΥΣ????

  Reply
 4. Ανώνυμος

  ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΠΛΕΟΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΟΡΙΤΕΣ ΠΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΠΑΣΟΚΟΙ,
  ΠΟΥ ΗΡΘΑΝ ΑΠΟ ΤΟ 1981 ΕΚΑΤΣΑΝ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ, ΕΦΑΓΑΝ, ΛΗΣΤΕΨΑΝ, ΧΡΕΩΣΑΝ ΚΑΙ ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ 10 ΓΕΝΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ.

  ΑΙΔΩΣ ΠΑΣΟΚΟΙ ΚΑΙ ΠΑΠΑΝΔΡΕΗΔΕΣ.

  Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΩΧΡΙΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ.
  27 Φεβρουαρίου 2011 12:20 μ.μ.
  Ανώνυμος είπε…

  ΑΠΟΣΤΑΓΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ 1981-2010.

  1. ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΕ Ο ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
  ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΔΟΛΟ, ΕΙΤΕ ΑΠΟ ΑΦΡΩΝΑ ΛΑΙΚΙΣΜΟ.

  2. ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΤΟΝ ΕΡΙΞΑΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ
  ΑΓΩΓΟΥΣ, ΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ.

  3. ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΤΟΝ ΕΦΕΡΑΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ
  ΞΕΝΟΙ ΤΟΚΟΓΛΥΦΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

  4. ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΖΩΑ ΤΩΝ 8 ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ
  ΠΕΡΝΑ Η ΩΡΑ.

  5. ΟΤΑΝ ΘΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΜΑΛΛΟΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ
  ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ.

  Reply
 5. Ανώνυμος

  ΛΙΤΣΑ
  ΑΝΥΠΟΜΟΝΩ ΝΑ ΔΩ ΤΟΝ ΤΡΟΜΟ ΣΤΟ ΜΟΥΤΡΑΚΙ ΣΟΥ
  ΟΤΑΝ ΘΑ ΤΟ ΞΕΣΚΙΖΟΥΝ ΤΑ ΤΕΡΑΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΗΣ

  Reply
 6. Ανώνυμος

  ΣΤΑΜΑΤΑ ΠΙΑ ΑΝΘΡΩΠΕ ΜΟΥ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΙΟΛΙ Ο.Α.Ε. ΚΑΙ ΤΡΙΧΕΣ ΚΑΤΣΑΡΕΣ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΜΕ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΛΙΤΣΑ

  Reply
 7. Ανώνυμος

  ΟΤΑΝ ΚΑΘΕΣΕ ΜΕ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΤΑΥΡΩΜΕΝΑ ΔΕΝ ΑΛΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΤΑΝ ΒΑΛΕΙΣ ΤΙΣ ΦΩΝΕΣ ΚΑΙ ΔΟΥΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΠΕΡΝΕΙ ΑΛΛΟ ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΝΟΥΝ ΠΟΛΛΑ .ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΝΕΥΡΙΑΣΜΕΝΗ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΠΟΛΥ ΜΕ ΜΑΣ ΤΟ ΛΑΟ ΑΥΤΟΙ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΠΟΙΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΣΑΣ ΓΡΑΨΩ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΑΞΙΟΙ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΩ ΞΑΝΑ ΠΟΤΕ ΕΓΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΒΛΕΠΩ ΓΥΡΟ ΜΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΛΙΤΣΑ

  Reply
 8. Ανώνυμος

  ΟΕΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΝΡΕΣ-ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
  ΤΡΙΜΕΡΕΙΣ ΓΙΑΟΛ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ
  ΠΑΡΕ ΤΩΡΑ ΜΗΝ ΑΡΓΕΙΣ 9091909191

  Reply
 9. Ανώνυμος

  ΕΛΛΗΝΕΣ
  Ακούστε την Ο.Ε.Α. για να σωθείτε!
  Στο ellhnkaichaos.blogspot.com
  υπάρχει το Α’ + Β' ΕΓΧΕΙΡΙΔΙΟΝ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ
  + ΤΡΙΜΕΡΕΙΣ ΑΡΧΑΙΕΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ
  ΤΕΧΝΕΣ ΤΡΙΜΕΡΟΥΣ ΕΠΙΒΙΩΣΕΩΣ.
  450.000 Αλβανοί ουτσεκάδες (UCK+UCC) και
  600.000 χατζαροφόροι ισλαμιστές ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ
  περιμένουν το σύνθημα για να μας ΞΕΣΚΙΣΟΥΝ.
  Λέτε, αν περιμένουμε, έτσι να κάνουμε και καινούριες γνωριμίες;(!)

  Reply
 10. Ανώνυμος

  ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΧΡΟΝΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ.ΟΛΑ ΗΤΑΝ ΠΡΟΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ;

  Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *