Καθαρισμός παραλίας από θαμμένα απορρίμματα

Στον άμεσο καθαρισμό της παραλιακής περιοχής Βαλιμίτικα Αιγίου θα προχωρήσει ο δήμος Αιγιαλείας από τα απορρίμματα που «ξέθαψαν» οι καιρικές συνθήκες των τελευταίων ημερών. Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο περιφερειακός σύμβουλος της παράταξης «Οικολογική Δυτική Ελλάδα», Κώστας Παπακωνσταντίνου, οι…

πρόσφατοι ισχυροί νοτιάδες, οι οποίοι κατέστρεψαν μεγάλο μέρος της παραλίας, αποκάλυψαν μεγάλες ποσότητες σκουπιδιών και νοσοκομειακών αποβλήτων, που είχαν θαφτεί και σκεπαστεί δίπλα στη θάλασσα, στις εκβολές του ποταμού Σελινούντα.

Σύμφωνα πάντα με τον περιφερειακό σύμβουλο, τα σκουπίδια πρέπει να θάφτηκαν με απόλυτη μυστικότητα, κάποια στιγμή, κατά την τελευταία δεκαετία.

Όπως τονίζει ο Κώστας Παπακωνσταντίνου, κάτοικοι της περιοχής, ανησυχώντας για τη δημόσια υγεία, συγκέντρωσαν και έκαψαν ποσότητες από αυτά, ενώ πρόσθεσε ότι άμεση προτεραιότητα είναι να απομακρυνθούν από εκεί τα απορρίμματα, διότι τον επόμενο χειμώνα, και με συνεχιζόμενη τη διάβρωση των ακτών, θα κατακλύσουν τις παραλίες. Επίσης ζητά να βρεθούν οι υπεύθυνοι και να αποδοθούν ευθύνες.

Στο μεταξύ ο δήμαρχος Αιγιαλείας, Στάθης Θεοδωρακόπουλος, ανέφερε ότι τα τελευταία 10 χρόνια τα απορρίμματα του δήμου μεταφέρονται εκτός Αιγιαλείας και μάλιστα δαπανώνται αρκετά χρήματα γι’ αυτό τον σκοπό.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *