Οι μαθητές της Βυτίνας απαντούν στις χυδαιότητες του Πρετεντέρη

Μια επιστολή “φωτιά” έστειλαν οι μαθητές την Βυτίνας προς τα ΜΜΕ θέλοντας να απαντήσουν σε άρθρο του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη. “Ανακρίβειες και γενικεύσεις έχει το άρθρο αυτό” όπως υποστηρίζουν οι μαθητές οι οποίοι αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους…
Το εν λόγω άρθρο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα το Βήμα και αναφέρεται στα σχολεία της Βυτίνας. Οι μαθητές όμως δεν έμειναν με…….
“σταυρωμένα τα χέρια”, αφού διέψευσαν πολλά σημεία του άρθρου του Γ. Πρετεντέρη.
Τον καλούν μάλιστα να διασχίσει ο ίδιος την ορεινή Αρκαδία τα πρωινά με θερμοκρασίες υπό το μηδέν και μετά να παραλληλίσει την απόσταση που χωρίζει τα σχολεία της περιοχής με αυτή της Γλυφάδας από την Αθήνα!

Η επιστολή
Είμαστε μαθητές του Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις Βυτίνας. Αφού διαβάσαμε το άρθρο του κ. Ι. Κ. Πρετεντέρη στην εφημερίδα Το Βήμα, θελήσαμε να απαντήσουμε σε κάποιες ανακρίβειες, ελπίζουμε όχι ηθελημένες: ….

1) Τα τρία σχολεία στα χωριά μας δεν είναι απλώς Γυμνάσια, αλλά Γυμνάσια με Λυκειακές Τάξεις, στα οποία φοιτούμε όχι 59 μαθητές, όπως αναφέρεται, αλλά 124 εκ των οποίων οι 65 στις Λυκειακές Τάξεις.

2) Επειδή κάποιοι καθηγητές συμπληρώνουν το ωράριό τους πηγαίνοντας σε περισσότερα από ένα σχολεία, ο πραγματικός αριθμός τους δεν είναι 46 αλλά 32.

3) Επειδή έγινε σύγκριση των αποστάσεων στην περιοχή μας με παράδειγμα την απόσταση Αθήνας-Γλυφάδας, οφείλουμε να διευκρινίσουμε ορισμένα πράγματα: Μπορεί να μην έχουμε κυκλοφοριακό και φανάρια, οι συνθήκες όμως κάνουν την μεταφορά μας επικίνδυνη και κουραστική. Καθημερινά βρισκόμαστε στο λεωφορείο από τις 7 π.μ. αντιμετωπίζοντας αντίξοες καιρικές συνθήκες (πάγος, χιόνι, θερμοκρασίες υπό του μηδενός). Επιπλέον, οι δρόμοι που διανύουμε καθημερινά για να φθάσουμε στο σχολείο μας είναι στενοί, γεμάτοι λακκούβες, στροφές και σε ορεινό μέρος που δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συγκριθεί με το Λεκανοπέδιο. Μάλιστα κάποιοι από εμάς ζούμε σε ήδη μεγάλη απόσταση από τα υπάρχοντα σχολεία.

4) Η συγχώνευση των σχολείων θα έχει ως αποτέλεσμα την ερήμωση των χωριών μας. Ήδη κάποιοι συμμαθητές μας έχουν προγραμματίσει να μετακομίσουν στην Τρίπολη με τις οικογένειές τους, ενώ κάποιοι άλλοι ενδεχομένως να εγκαταλείψουν το σχολείο. Έτσι, όπως πάμε, δε θα μείνει κανείς στην επαρχία.

5) Όσον αφορά το ιστορικό κομμάτι, πρέπει να ξέρετε ότι τα συγκεκριμένα σχολεία δεν έχουν ιδρυθεί από βουλευτές που ήθελαν να βολέψουν τους δικούς τους. Αντιθέτως, έχουν μια ιστορία πολλών χρόνων (κάποια από αυτά υπάρχουν ήδη από τον 19ο αιώνα, π.χ. ο Παπαφλέσσας φοίτησε στο σχολείο της Δημητσάνας).
6) Είμαστε σίγουροι πως το ελληνικό Δημόσιο δεν έπεσε έξω εξαιτίας των τριών αυτών σχολείων της Αρκαδίας αλλά από ανθρώπους που με λάθος πολιτική κυβερνούσαν τόσα χρόνια την χώρα μας. Φοβούμαστε μήπως αυτή η μεταφορά ευθυνών πάνω μας («Ποιοι τα φάγαμε») γίνεται για να καλύψει τις ευθύνες των πολιτικών.

Τέλος, προσκαλούμε τον κ. Ι. Κ.Πρετεντέρη να επισκεφτεί την ορεινή Αρκαδία για μια εβδομάδα μέσα στον χειμώνα και να διανύσει την διαδρομή Λαγκάδια-Βυτίνα ή Δημητσάνα-Βυτίνα στις 7 πμ με -5 βαθμούς θερμοκρασία, προτού παραλληλίσει την απόσταση που χωρίζει τα σχολεία μας με αυτή της Γλυφάδας από την Αθήνα.

http://act-blogers.blogspot.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

14 Comments

 1. Ανώνυμος

  ΑΓΥΡΤΕΣ, ΡΟΥΦΙΑΝΟΙ, ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ.
  ΜΗΝ ΝΟΜΙΣΕΤΕ ΟΤΙ ΕΠΕΙΔΗ Ο ΠΡΕΤΕΝΤΕΡΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΕΟΤΑΞΙΤΗΣ, ΟΤΙ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΙΟ ΕΣΕΙΣ.
  ΚΑΤΩ Ο ΣΥΡΙΖΑ.!
  ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΔΑ!

  Reply
 2. Αργοναυτης

  Παλικαράκια από την Βυτίνα. Ρωτήστε τον Πρετεντέρη ποιους αποκάλεσε "Γιουσουφάκια του Μπόμπολα και του Λαμπράκη" ο Κεφαλογιάννης;

  Reply
 3. microvios

  ΠΟΛΥ ΕΥΓΕΝΕΙΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ!
  ΠΟΛΥ ΕΥΓΕΝΕΙΑ…
  ΔΟΥΛΙΚΟ,ΠΑΛΙΑΤΣΕ,ΥΠΟΤΑΚΤΙΚΕ,ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΑΚΟΥΜΠΗΣΕΙ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΟΜΟΙΟΥΣ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΦΤΕΡΝΑ ΜΑΣ!

  Reply
 4. stamatis

  Αυτοί που έχον αναλάβει εργολαβικά την υποστήριξη των πάσης φύσεως άνομων συμφερόντων, πλανώνται πλάνη οικτρά αν νομίζουν ότι πες πες κάτι από τη λάσπη μένει! Η γραβατούλα, ο κονδυλοφόρος και η χλιδάτη ζωή, δεν αποτελεί εφαλτήριο, προκειμένου να θεωρούμαστε παντογνώστες! Καλό θα ήτανε να φροντίζουμε εκείνο το κομμάτι του πληθυσμού που καίτοι κατοικεί στα βουνά και τα όρη, έχει ακόμα τσίπα και φιλότιμο. Άνθρωποι που παραλληλίζουν την διαδρομή Γλυφάδα Αθήνα με αυτή των ορεινών προπολεμικών δρόμων…μάλλον για να τα βουνά είναι, να αιωρούνται στα δένδρα αυτών των τόπων!

  Reply
 5. Ανώνυμος

  Δεν είναι του Συριζα οι μαθητές γιατί θα τον είχαν πλακώσει στα γιαούρτια τον Πρετεντέρη (και σε εκείνα τα χωριά έχουν μπόλικα).
  Αλλά διαθέτουν επίσης και πολλές πέτρες που είναι πιο δραστικές από τα γιαούρτια.

  Reply
 6. Ανώνυμος

  ΕΜΕΝΑ ΕΑΝ ΜΟΥ ΤΑ ΕΛΕΓΑΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΑΝ ΟΧΙ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΑ ΝΑ ΚΡΕΜΑΣΤΩ
  ΘΑ ΚΑΛΟΥΣΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΣΧΟΛΙΑΣΤΗ ΝΑ ΤΟΥ ΠΩ
  "ΕΛΑ ΕΔΩ ΡΕ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ, ΤΙ ΕΧΕΙΣ ΜΑΖΙ ΜΟΥ ??
  ΤΙ ΚΑΚΟ ΣΟΥ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ???
  ΕΤΣΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΑΝΤΡΕΣ ….

  Reply
 7. Ανώνυμος

  Ανίκανος (δεν μπορεί ούτε να διαβάσει καλά-καλά τους λόγους που του γράφουν),
  Ανεπάγγελτος (δεν δούλεψε ΠΟΤΕ του – κατευθείαν υφυπουργός και υπουργός στις κυβερνήσεις του μπαμπά του),
  Ηλίθιος (προσπάθησε να "βάλει" ξανά στη θέση της την αλυσίδα του ποδηλάτου του … εν κινήσει)
  Ψεύτης ("Λεφτά Υπάρχουν"),
  Εθνικός Προδότης (καταψήφηση Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη, υπέρ σχαδίου Ανάν …),
  Άθεος, Εθνομηδενιστής.
  Όταν τον διόρισε ο μπαμπάς του στο ΥΠ.ΕΞ. κουβαλούσε μαζί του στα ταξίδια στο εξωτερικό ολόκληρο στρατό απο υπαλλήλους οι οποίοι φρόντιζαν τα email του, τις επαφές του, τις "ανακοινώσεις" του προκειμένου να φταχτεί το "αρχηγικό προφίλ" του.
  Ακόμη και ο ανδρισμός του αμφισβητείται (μήπως δεν είχε για σύμβουλό του τον αρχι-πούστη Βαλλιανάτο όταν ο μπαμπάς του τον είχε διορίσει στο ΥΠ. Παιδείας ?)
  Άραγε πότε θα μας δείξει το πιστοποιητικό βάφτισής του ? Σε ποιά Εκκλησία καταχωρήθηκε ?
  Μήπως το ΜΟΝΑΔΙΚΟ του όνομα είναι Jeffrey ?
  Όταν το τομάρι του θα παραμένει κρεμασμένο στο Σύνταγμα ένα "επίθετο" θα του απομείνει – με αυτό θα τον θυμούνται οι επόμενες γεννιές: ΠΡΟΔΟΤΗΣ

  Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *