Τελευταία Νέα

Απόβαση γιατρών στην ακριτική Γαύδο – Άλυτο το θέμα της μόνιμης κάλυψης

Γιατροί όλων των ειδικοτήτων θα βρεθούν από σήμερα στη Γαύδο προκειμένου να εξετάσουν δωρεάν του κατοίκους του…

ακριτικού νησιού στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας των Γιατρών του Αιγαίου και της Περιφέρειας Κρήτης. Έτσι μια ομάδα γιατρών ανάμεσά τους ορθοπεδικός, παιδίατρος, καρδιολόγος, οφθαλμίατρος, γυναικολόγος, κυτταρολόγος και οδοντίατρος θα προσφέρουν δωρεάν τις ιατρικές τους γνώσεις εξετάζοντας μικρούς και μεγάλους την ώρα που το ζήτημα της μόνιμης ιατρικής κάλυψης παραμένει στον αέρα από τις 15 Αυγούστου.
Κοντεύει μήνας από την ημέρα που ο γιατρός που εκτελούσε τα καθήκοντά του στο νησί έφυγε και λύση με το ζήτημα δεν έχει δοθεί. Την ίδια στιγμή η κεντρική πολιτεία σφυρίζει αδιάφορα καθώς μέχρι στιγμής δεν έχει προκηρυχθεί καν η θέση προκειμένου να εκδηλωθεί ενδιαφέρον. Ωστόσο το πρόβλημα δεν είναι καινοφανές. Αντίθετα κάθε χρόνο επαναλαμβάνεται αποτελώντας πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας που πέφτει στο κενό.

Αποστολή ανθρωπιάς

Πρόκειται για μια αποστολή ανθρωπιάς όπου θα προσφερθούν υπηρεσίες υγείας και πρόληψης από τους Γιατρούς του Αιγαίου με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης δήλωσε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης και πρόσθεσε: Η Περιφέρεια Κρήτης με ιδιαίτερη ευαισθησία δίνει έμφαση στις δυσπρόσιτες περιοχές, ώστε να ενισχυθούν οι παροχές υγείας και πρόληψης σε συνεργασία με όλους τους φορείς του νησιού.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος των Γιατρών του Αιγαίου-ΠΑΓΝΗ Μανόλης Βελιβασάκης είπε χαρακτηριστικά: Πρόκειται για μια προσφορά ανθρωπιάς, μια προσφορά καρδιάς στο ακριτικό νησί της Γαύδου. Διάφορες ειδικότητες γιατρών από το Βενιζέλειο, το Πανεπιστημιακό νοσοκομείο, αλλά και ιδιώτες γιατροί, θα προσφέρουν δωρεάν τις ιατρικές τους υπηρεσίες στους κατοίκους μιας ακριτικής περιοχής, που εξακολουθεί να παραμένει χωρίς μόνιμη ιατρική κάλυψη.
Σύμφωνα με τον κ. Βελιβασάκη, ειδικότητες γιατρών όπως ορθοπεδικός, παιδίατρος, καρδιολόγος, οφθαλμίατρος, γυναικολόγος, κυτταρολόγος, οδοντίατρος θα εξετάσουν δωρεάν τους κατοίκους της Γαύδου το τριήμερο αυτό, ενώ και οι κινητές μονάδες μαστογράφου και οδοντιατρικής της Περιφέρειας Κρήτης θα βρεθούν στο νησί παρέχοντας τις υπηρεσίες τους, ενώ όπως ανακοινώθηκε θα γίνουν και αιμοληψίες. Στόχος μας είναι – είπε ο κ. Βελιβασάκης – να επισκεπτόμαστε την Γαύδο 2 με 3 φορές το χρόνο.
Ερωτώμενος σχετικά από δημοσιογράφο για την έλλειψη μόνιμου γιατρού στην Γαύδο τους τελευταίους μήνες, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Κρήτης ανέφερε ότι ο δήμαρχος και οι κάτοικοι της περιοχής έχουν απόλυτο δίκιο που διαμαρτύρονται για το μεγάλο αυτό πρόβλημα, αλλά, αν και το προβλέπει ο νόμος, δεν έχει περιέλθει μέχρι σήμερα η αρμοδιότητα της Υγείας στις Περιφέρειες της χώρας . Από όσο γνωρίζουμε όμως – είπε ο κ. Πιτσούλης – γίνεται μεγάλη προσπάθεια από τους αρμόδιους για να λυθεί το ζήτημα.

prismanews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *