Ανήλικα κορίτσια περιγράφουν την κόλαση στα χέρια των τζιχαντιστών

Βιάστηκαν, βασανίστηκαν, αναγκάστηκαν να δουν τους αποκεφαλισμούς δικών τους ανθρώπων, ξυλοκοπήθηκαν άγρια όταν… προσπάθησαν να αυτοκτονήσουν, πωλήθηκαν σαν σκλάβες του σεξ. Κορίτσια από 7 ως 15 χρονών περιγράφουν τη φρίκη και την κόλαση που έζησαν κατά τη διάρκεια της αιχμαλωσίας τους από τους άνδρες του Ισλαμικού Κράτους.

Τα όσα περιγράφουν δύο κορίτσια μέλη της μειονότητας των Γιαζίντι που κατάφεραν να αποδράσουν από τα κολαστήρια των τζιχαντιστών δεν τα χωράει ο ανθρώπινος νους:

«Από τις 3 Αυγούστου την ημέρα που με απήγαγαν οι τζιχαντιστές η μόνη σκέψη που γυρνούσε στο μυαλό μου ήταν η αυτοκτονία. Είμασταν στο χωριό Sinjar όταν εισάβαλαν μαχητές του Ισλαμικού Κράτους. Αρπαξαν εμένα, τους γονείς μου και τον αδερφό μου με την έγκυο γυναίκα του. Αφού περάσαμε τα βουνά φτάσαμε σε μια φάρμα. Χώρισαν τους άνδρες από τις γυναίκες. Οδήγησαν τους δικούς μου σε ένα διπλανό δωμάτιο και τους εκτέλεσαν ένα έναν.

Εμένα με έδεσαν σε ένα φορτηγό και με έσυραν αρκετά χιλιόμετρα μέχρι τη Μοσούλη. Παρακαλούσα το Θεό να πεθάνω. Αλλά τίποτα. Οι προσευχές μου δεν έπιασαν τόπο. Οταν φτάσαμε στη Μοσούλη μας πέταξαν σε ένα μπουντρούμι. Από εκεί περνούσαν άνδρες που μας έβλεπαν για να μας αγοράσουν. Προσπαθούσαμε να φαινόμαστε όσο πιο άσχημες μπορούσαμε για να μην μας διαλέξουν. Μερικές από τις κοπέλες έκλαιγαν, ούρλιαζαν ή αντιστεκόντουσαν. Οτι και να έκανες σε έπαιρναν. Μια κοπέλα πρόλαβε και κρεμάστηκε. Λυτρώθηκε! Κάποια άλλη προσπάθησε και εκείνη να αυτοκτονήσει αλλά δεν τα κατάφερε. Την έπιασαν οι τζιχαντιστές και την ξυλοκόπησαν τόσο άγρια μπροστά μας που μετά καμία άλλη δεν επιχείρησε την αυτοκτονία», είπε 15χρονη Sara (δεν είναι το πραγματικό της όνομα) μια εκ των κοριτσιών που δραπέτευσε.

«Οι τζιχαντιστές είναι βρόμικοι, με τρίχες στο πρόσωπο και μυρίζουν άσχημα. Εμένα με πούλησαν σε δύο άνδρες. Σε έναν γέρο και σε ένα χοντρό μουσουλμάνο. Κατάφερα να αποδράσω από τη φυλακή μου όταν ο χοντρός άνδρας είχε πάει σε τζαμί να προσευχηθεί».

Το άλλο κορίτσι, 13χρονων, με το ψευδώνυμο Leila περιγράφει και αυτό με τη σειρά του τα όσα έζησε: «Μας ανάγκαζαν να βλέπουμε αποκεφαλισμούς. Στη συνέχεια μας πήγαιναν σε ένα δωμάτιο με τεράστιες καρατσόλες. Μέσα εκεί είχαν ρίξει ανθρώπινα κεφάλια. Ανοιγαν τα καπάκια και μας ρωτούσαν: ‘Τον ξέρεις αυτόν;’ Μετά γελούσαν και ζητωκραύγαζαν. Στα διπλανά δωμάτια άνδρες βίαζαν μικρά κοριτσάκια, τα βασάνιζαν. Πολλά από αυτά πέθαιναν. Ηταν ένα κοριτσάκι 5 ετών που προσπάθησε να αυτοκτονήσει. Δεν ξέρω τι απέγινε».

Και τα δύο κορίτσια που κατάφεραν να αποδράσουν είναι πλέον ασφαλή.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *