ΒΡΕΘΗΚΕ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ !!!

Στην απέραντη γαλάζια ελληνική θάλασσα, στο βυθό του Αιγαίου, όπως αναφέρεται σε επιστημονικές έρευνες, αλλά αποδεικνύεται και από φωτογραφίες αμερικανικών δορυφόρων, υπάρχουν γιγαντιαία κοιτάσματα εκμεταλλεύσιμου –στις περισσότερες περιπτώσεις- πετρελαίου. Μια τέτοια περιοχή είναι και η…..
Σκόπελος, στην οποία υπολογίζεται ποσότητα παραγωγής 60 εκ. βαρελιών ετησίως.

Από τις έρευνες που έχουν γίνει έως σήμερα το μέγεθος των κοιτασμάτων που υπάρχουν στο Αιγαίο θεωρείται πως είναι μεγάλο, καθώς όχι απλά υπάρχουν ενδείξεις για την ύπαρξη πετρελαίου, αλλά έχουν πραγματοποιηθεί μελέτες με θετικά αποτελέσματα.

Πιο συγκεκριμένα στις 24 Ιουνίου ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Περιβάλλοντος η πρόθεση να κατατεθεί νομοσχέδιο για την ίδρυση Φορέα Υδρογονανθράκων με στόχο την έρευνα για τον εντοπισμό πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Αιγαίο, το Ιόνιο και τη θαλάσσια περιοχή της Κρήτης.

Με τη σύσταση του Φορέα θα προχωρήσουν άμεσα και οι έρευνες για τον εντοπισμό πετρελαίου και φυσικού αερίου στις ελληνικές θάλασσες και θα προκηρυχθεί διεθνής διαγωνισμός για την ενοικίαση, όπως λέγεται, 42 θαλάσσιων οικοπέδων, στα οποία ερευνητικά πλοία από διάφορες εταιρίες θα επιχειρήσουν να βρουν πετρέλαιο μεταξύ αυτών και στην περιοχή της Σκοπέλου.
Συμφώνα με πολλές μαρτυρίες στην παράλια στον Στάφυλο το 1965 και κατά την περίοδο τον σεισμών στο τέλος της παράλιας μπλε φωτιά έβγαινα από την θήλασα και ήταν έντονη η μυρουδιά του αερίου σε μεγάλη απόσταση .
http://skopelos-news.blogspot.com

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

4 Comments

  1. Ανώνυμος

    και η εντριβη καλη είναι φιλε 11.42 αλλα να βγάλουμε και κανενα φραγκο και εμεις οι απλοί ιθαγεννης Ελληνες και να μην μας εχουν στην πεινα.. ειδες βρε παιδί μου μόλις άρχησαν να κανουν κουβέντες για τα πετρελαια της Ελλάδας ξάφνικα χρεωκοπήσαμε ,από εκει που λεφτά υπήρχαν ξαφνικά μείναμε από λεφτά. Τα μεγάλα συμφέροντα δεν κανουν εντριβές με περτελαίο αλλά έχουν εμάς τους μαλάκες να τους το βγάζουμε από την γή μας και να οικονομάνε εκείνοι, εε μπορεί να μας δίνουν λίγο κρέας από την ίδια μας την σάρκα να φάμε.. να μπορούμε να τους υπηρετούμε πιο αποτελεσματικά.

    Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *