Αφού είναι πλούσια η χώρα η Ελλάδα κ. Πρωθυπουργέ, γιατί έχει χρεοκοπήσει;

«Είναι ευθύνη της Ελλάδας να επιλύσει την κρίση της. Η Ελλάδα δεν είναι φτωχή χώρα, έχει μεγάλες δυνατότητες, αλλά ήταν κακοδιοικούμενη.». Από το “λεφτά υπάρχουν” φτάσαμε στο “Η Ελλάδα δεν είναι φτωχή χώρα”. Πάντα ευρηματικός ο Γ. Παπανδρέου, μας εξέπληξε για ακόμη μια φορά με τις δηλώσεις του. Αυτή τη φορά τις απόψεις του τις εξέφρασε την ομιλία του στον ΟΟΣΑ. Αλλά, φυσικά δεν είπε τίποτε παραπάνω. Αφού είναι πλούσια η χώρα γιατί έχει χρεοκοπήσει; Γιατί δεν πάει ο κ. Παπανδρέου να βρει που είναι ο πλούτος έτσι….
ώστε να μην αναγκαζόμαστε να παίρνουμε δάνεια και να έχουμε χρέος πάνω από 350 δισ. ευρώ;

Και τέλος, γιατί να είναι αναγκασμένοι οι συνταξιούχοι και οι μισθωτοί να πληρώνουν και να ανέχονται νέες περικοπές;. Ότι η Ελλάδα ήταν πλούσια, τηρουμένων πάντα των αναλογιών, το γνωρίζουμε. Αλλά από τη μεταπολίτευση και πέρα, οι κυβερνήσεις, με πρώτες και καλύτερες του ΠΑΣΟΚ, σπατάλησαν το χρήμα στο να ταΐσουν τους κομματικούς στρατούς. Θα θυμάστε φυσικά το “Τσοβόλα δώστα όλα”.
Όμως, αυτά είναι παρελθόν. Το να λέει ο κ. Πρωθυπουργός και μάλιστα στο εξωτερικό ότι είμαστε πλούσια χώρα, είναι σα να βγάζει τη γλώσσα του σε όσους υφίστανται όλα τα δεινά.
Είπε κι άλλα ο κ. Παπανδρέου: «Παρακαλώ, αφήστε μας ήσυχους» τόνισε, προσθέτοντας πως η Ελλάδα βαδίζει στο σωστό μονοπάτι και έχει ήδη πετύχει εντυπωσιακές αλλαγές.
Μα καλά, ποιος τον πείραξε; Φταίνε οι αγορές, οι κερδοσκόποι, οι ξένοι οίκοι, το ΔΝΤ, η Κομισιόν για τα χάλια της χώρας; Το μόνο που φταίει είναι η λάθος συνταγή που επέτεινε το οικονομικό πρόβλημα της Ελλάδας. Άρα, αυτοί που πρέπει να μας αφήσουν ήσυχους είναι οι υπουργοί της κυβέρνησης.
Για ακόμη μια φορά ο πρωθυπουργός βρίσκεται εκτός πραγματικότητας και δε συνειδητοποιεί που πάει αυτός ο τόπος, ποιοι φταίνε για την κατάντια του και το κυριότερο τι πρέπει να γίνει. Άμα δεν μπορεί να δώσει άλλο όραμα πέρα από τη χρεοκοπία, καλύτερα να πάει σπίτι του.

http://greeknation.blogspot.com/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *