Αυτόματες φωτογραφικές ρυθμίσεις με βάση τις καιρικές συνθήκες

Η Google κατέθεσε πρόσφατα μία πολύ ενδιαφέρουσα αίτηση ευρεσιτεχνίας για μία πατέντα που αφορά στην αυτόματη ρύθμιση των παραμέτρων της φωτογραφικής μηχανής των smartphones με βάση τις καιρικές συνθήκες!

Οι ρυθμίσεις της κάμερας θα γίνονται με βάση την πρόβλεψη καιρού που …θα υπάρχει για τη συγκεκριμένη τοποθεσία που βρίσκεται ο χρήστης, η οποία θα διαπιστώνεται μέσω του GPS της συσκευής.

Σε συνδυασμό και με το εάν ο χρήστης θα βρίσκεται σε εσωτερικό ή εξωτερικό χώρο, θα ρυθμίζονται αυτόματα παράμετροι όπως η ισορροπία λευκού και ο κορεσμός σε διαφορετικές τιμές, εάν για παράδειγμα η ημέρα είναι ηλιόλουστη ή συννεφιασμένη.

Εφόσον αυτή η μέθοδος εφαρμοστεί κάποια στιγμή και αποδειχθεί αποτελεσματική στην πράξη, θα μπορεί κάθε χρήστης να πραγματοποιήσει ποιοτικές λήψεις με το smartphone του χωρίς να χρειαστεί να ασχοληθεί με την παραμικρή ρύθμιση.

H Google  αφού σάρωσε το διαδίκτυο πλέον περνά και στο επίπεδο του hardware όπως δείχνουν οι τελευταίες της κινήσεις.Μένει να δούμε αν οι επαγγελματίες χρήστες θα την αγκαλιάσουν και εδώ με τον τρόπο που το έκαναν οι απανταχού web designers στα διαδικτυακά της βήματα

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *