Όλα τα βλέμματα στραμμένα στην ομιλία του υπουργού Εξωτερικών της Συρίας

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η σημερινή και τελευταία ημέρα των εργασιών της Γενικής Συνέλευσης του Ο.Η.Ε., η οποία….
πραγματοποιείται στη Νέα Υόρκη, καθώς στο βήμα θα ανέβει μεταξύ άλλων και ο επικεφαλής της συριακής διπλωματίας.

Οι μάχες στην ασιατική χώρα συνεχίζονται και παρά τις προσπάθειες της διεθνούς κοινότητας για την επίτευξη μιας ειρηνικής λύσης, η κυβέρνηση δεν δείχνει διατεθειμένη να συνεργαστεί με οποιαδήποτε πρόταση η οποία περιλαμβάνει την απομάκρυνση από την εξουσία του προέδρου, Bashar al-Assad. Μέχρι στιγμής όλα τα προσχέδια ψηφίσματος που πρότειναν μια τέτοια εξέλιξη για την «επόμενη» ημέρα στην πολιτική σκηνή της Συρίας «μπλόκαραν» στο βέτο της Ρωσίας και της Κίνας, χώρες που παραδοσιακά στηρίζουν τη Δαμασκό.

Ο Walid al-Muallem αναμένεται να υπερασπιστεί το δικαίωμα της χώρας του στην αντιμετώπιση των εσωτερικών της υποθέσεων χωρίς την ανάγκη εξωτερικής βοήθειας, επαναλαμβάνοντας ότι ορισμένες δυνάμεις των αντικαθεστωτικών δρουν με τη βοήθεια ξένων δυνάμεων που στόχο έχουν να ανατρέψουν το καθεστώς και να φέρουν την αναρχία και το χάος.

Μεταξύ των ομιλητών που θα ανέβουν στο βήμα θα είναι οι υπουργοί Εξωτερικών της Κούβας, της Ινδίας, της Λευκορωσίας, της Σιέρα Λεόνε και του Κονγκό, ενώ τον κύκλο των ομιλιών θα ανοίξει ο υπουργός Εξωτερικών του Καναδά.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *