Τελευταία Νέα

Οι αρχαίοι Έλληνες Θεοί επιστρέφουν!

Μεγάλη έκθεση, αφιερωμένη στους θεούς της Αρχαίας Ελλάδας, με τίτλο «Η επιστροφή των θεών», εγκαινιάστηκε την Πέμπτη το βράδυ στο γνωστό Μουσείο Τέχνης «Κούνστχαλε» της πόλης Λεόμπεν της Αυστρίας…..

Η έκθεση θα διαρκέσει έως την 1η Νοεμβρίου και αναμένεται να προσελκύσει δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες από την Αυστρία και τις γύρω χώρες.
Η έκθεση, η 14η της….
σειράς «Μεγάλες εκθέσεις Ιστορίας του Πολιτισμού» που διοργανώνει το Μουσείο Τέχνης στο Λεόμπεν περιλαμβάνει 150 κύρια εκθέματα, τα οποία προέρχονται από το ξακουστό Μουσείο της Περγάμου στο Βερολίνο και την εκεί τεράστια Συλλογή Αρχαιοτήτων (ελληνικών και ρωμαϊκών).

Πρόκειται για εξαιρετικά δείγματα ελληνικής γλυπτικής, αυθεντικά αλλά και ρωμαϊκά αντίγραφα καθώς και πολλά αγάλματα Ελλήνων θεών που βρέθηκαν σε ανασκαφές στη Μίλητο, Σάμο και Νάξο, όπως επίσης για πολύτιμα δείγματα αγγειοπλαστικής, μεταλλοτεχνίας και μικροτεχνίας, τα οποία δίνουν πλήρη εικόνα της εξέλιξης της ελληνικής τέχνης από την Εποχή του Χαλκού έως τα Ρωμαϊκά Χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο ίδιο Μουσείο της πόλης Λεόμπεν (στο ομόσπονδο κρατίδιο της Στυρίας) είχε φιλοξενηθεί πέρσι, για οκτώ μήνες, μία από τις σημαντικότερες εκθέσεις που παρουσιάστηκαν ποτέ διεθνώς για τη ζωή και τη δράση μιας από τις μεγαλύτερες φυσιογνωμίες της παγκόσμιας ιστορίας, τον Μέγα Αλέξανδρο.

www.topeiraxtiri.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

9 Comments

 1. Ανώνυμος

  ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟ ΒΡΑΧΜΑΠΟΥΤΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ;;;;

  ΕΧΩ ΑΛΛΑΞΕΙ 3 ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΒΡΩ ΚΑΤΙ ΤΗΣ ΠΡΟΚΟΠΗΣ!!!!!

  Reply
 2. Ανώνυμος

  ΡΕ ΑΕΙ ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ 8:58μμ μεγα ιουστινιανε.
  ΖΗΤΩ ΟΙ ΘΕΟΙ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΙ ΘΕΟΙ ΟΛΥΜΠΙΟΙ ΘΕΟΙ!
  ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΣΣΟΝΟΕΒΡΑΙΟΥΣ ΚΑΠΗΛΟΥΣ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΑΞΙΩΝ.

  Reply
 3. μεγας ιουστινιανος

  αθεοι και ειδωλολατρες η καταρα της ελλαδας.οι αθεοι μας φερανε το δντ.οι αρχαιοπληκτοι παρανοικοι βιβλιοπωλες δηλωνουν αγαπη προς τον σιωνισμο και δηλωνουν οτι σε περιπτωση πολεμου με ξενη χωρα θα πολεμησουν κατα της ελλαδας.απο τον απολλωνιο σταθατο αυτο και το χελλενικ ριλιτζιον.γνωστους μεγαλομασωνους

  Reply
 4. Ανώνυμος

  Αρχαίος Ελληνικός Πολιτισμός; ΝΑΙ αναφανδόν. Δωδεκάθεο ως θρησκεία με την τρέχουσα έννοια του όρου, ΟΧΙ. Γιατί πρέπει οπωσδήποτε οπαδός (πιστός) κάποιας θρησκείας;

  Reply
 5. Ανώνυμος

  α ωραια θαυμασια εφυγαν οι χριστιανοι πλακωσανε οι αρχαιοι!!!!!!!

  ρε δε πατε να κυταχτητε πουθενα γιατι τα μετρα σας αποκανανε.

  Reply
 6. Ανώνυμος

  ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΑΝΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ. ΕΔΩ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΘΑΒΟΥΜΕ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΔΙΚΑΙΩΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗ ΘΑΦΤΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑ!!! ΕΥΓΕ ΣΤΟΥΣ ΔΙΚΑΣΤΕΣ!!!

  Reply
 7. Ανώνυμος

  http://diktyoellinwn.freeforums.org/index.php

  Συμβάλετε με την ενεργή συμμετοχη σας και την γνώσης σας, στην συγκρότηση του πλανητικού δικτύου Κοινοτήτων και Εκκλησιών του Δήμου και τις Απολλώνιας Αδελφότητας Ελλήνων.

  Μέσω των ιστοτόπων: 1. Απολλώνιο Φως .. Η Απολλώνια Αδελφότης, 2. Η Απολλώνια Αδελφότης Ελλήνων και 3. Δίκτυο Κοινοτήτων και Εκκλησιών του Δήμου, επιδιώκουμε την αφύπνιση, καλλιέργεια και διάδοση του ελληνικού πολιτισμού, παράσχοντας γνώση επί πολλών γνωστικών αντικειμένων. Επιδιώκουμε δε διά αυτών κατά κύριον λόγο, την οργάνωση Ελλήνων σε Κοινότητες και Εκκλησιες του Δήμου και την συγκρότηση τις καθοοδηγούσας αυτές, Απολλώνιας Αδελφότητας Ελλήνων.

  Η αφύπνισης μας είναι το πρώτο χρήσιμο και αναγκαίο, αλλα όχι επαρκές βήμα και η αφυπνιστική διαδικασία επίπονη και χρονοβόρα.Όμως το δεύτερο και αναγκαίο βήμα, παράλληλα με το πρώτο αυτό τις αφύπνισης, πρέπει να είναι η οργάνωση των Eλλήνων σε δρώσες Κοινότητες Eκκλησιες τους Δήμου, ατλώντας οργανωτικές πρακτικές και δομές από το πολιτιστικό τους περιβάλλον και το ιστορικό τους παρελθόν.

  Σε αυτές τις Κοινότητες Εκκλησιες του Δήμου, οι Έλληνες διδάσκονται, βιώνουν και αναβιώσουν τον αυτοδιοικητικό τρόπο οργάνωσης τις κοινωνίας τους και των συγκυριών δεδομένων, αναλαμβάνουν την διακυβέρνηση τους και την κυριαρχία τους επί τις πατρίδος των.

  Σε αυτές τις κοινότητες Εκκλησιες του Δήμου οι Έλληνες διδάσκονται, βιώνουν και αναβιώνουν την Σοφια, Αρετή, Λογικότητα, Αδελφότητα, Ενότητα το Επιχειρείν και το Αυτοδιοικείν.

  Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *