Σύμβουλος Στουρνάρα: Δεν καταλαβαίνω πού είναι οι αδικίες στο φόρο ακινήτων

Τις έντονες ενδοκυβερνητικές -και όχι μόνο- αντιδράσεις για το φόρο ακινήτων σχολίασε ο σύμβουλος του Γιάννη Στουρνάρα, κ. Καραβίτης, στην εμπομπή “ΣΚΑΪ” του Νίκου Ευαγγελάτου και μάλιστα δεν δίστασε να… αναρωτηθεί ποιες είναι οι αδικίες στο συγκεκριμένο φόρο. …

“Δεν καταλαβαίνω πού είναι οι αδικίες στο φόρο ακινήτων. Γιατί λέτε ότι έχει πολλές και εξόφθαλμες αδικίες; Αυτά είναι θέματα που πρέπει να τα δούμε ένα προς ένα…”, είπε αρχικά ο κ. Καραβίτης, τονίζοντας ότι ο νόμος είναι σε φάση διαβούλευσης και η σημασία αυτής της είναι να γίνουν διορθώσεις, αν και όπου χρειάζονται.

Μεταξύ άλλων τόνισε ότι “ένα σπίτι 200τ.μ. δεν είναι το μέσο σπίτι ενός πολίτη. Το μέσο σπίτι είναι 80 ή 85τ.μ. και θα πρέπει να δει κάποιος ότι η πλειοψηφία των πολιτών ζει σε ενα διαμέρισμα που είναι φτηνό”.

Και συμπλήρωσε: “Το δημοσιονομικό πρόβλημα πώς θα αντιμετωπιστεί αν δεν μπει ο φόρος; Πώς θα δημιουργηθεί πρωτογενές πλεόνασμα; Το ότι θα υπάρχει διαρροή 10-15% δεν σημαινει οτι δεν θα εισπραχθεί ο φόρος και αυτή η διαρροή μπορεί να οφείλεται σε πολλούς λόγους”.

Στη συνέχεια, δεν δίστασε να εκφράσει την έκπληξή του, στο άκουσμα περιπτώσων πολιτών που πούλησαν τα σπίτια τους γιατί δεν είχαν να πληρώσουν τους φόρους: “Είναι δυνατόν να πάει κάποιος να πουλήσει το σπίτι του, επειδή οφείλει 300-400 ευρώ στην εφορία;”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αφοπλιστική ήταν η απάντηση του συμβούλου του κ. Στουρνάρα, όταν ρωτήθηκε τι θα συμβαίνει όταν κάποιοι πολίτες δεν έχουν να πληρώσουν και κυρίως στις περιπτώσεις των ανέργων: “Αν δεν μπορεί να πληρώσει, δεν θα πληρώσει, δεν νομίζω να πάει φυλακή. Κάποια πρόνοια θα υπάρχει. Θα δούμε…”.

Πηγή: NewsIt

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *