Οι Βρετανοί τους επιασαν . Εμείς ακόμα;

Βαθιά το χέρι στην τσέπη ετοιµάζονται να βάλουν, όπως όλα δείχνουν, όσοι Βρετανοί έχουν καταθέσεις στην Ελβετία από αδήλωτα εισοδήµατα. Σύµφωνα µε τους «Φαϊνάνσιαλ Τάιµς», θα κληθούν να πληρώσουν φόρο 50% έπειτα από συµφωνία – σταθµό που πρόκειται να υπογραφεί µεταξύ Ελβετίας και Βρετανίας µέσα στον µήνα. Η συµφωνία σηµατοδοτεί την προσπάθεια που……
κάνουν όλο και περισσότερες κυβερνήσεις για να πιάσουν στη φάκα όσους προσπαθούν να κρύψουν εισοδήµατα µεταφέροντάς τα στο εξωτερικό. Θα πρέπει να σηµειωθεί πως σε συζητήσεις µε τις ελβετικές Αρχές για την αποκάλυψη ελλήνων καταθετών στις τράπεζες της χώρας αυτής βρίσκεται και η ελληνική κυβέρνηση, όπως προκύπτει και από το σχέδιο για τη φοροδιαφυγή που δηµοσιοποιήθηκε προχθές. Οπως αναφέρουν οι «Φαϊνάνσιαλ Τάιµς», αρκετοί από όσους έχουν µεταφέρει τα χρήµατά τους στην Ελβετία µπορεί τώρα να εξετάσουν τη µεταφορά τους σε άλλα οικονοµικά κέντρα όπως η Σιγκαπούρη, το Χονγκ Κονγκ, το Ντουµπάι, ακόµη και οι Ηνωµένες Πολιτείες. Οµως, σύµφωνα µε τη βρετανική εφηµερίδα, είναι πολύ πιο δύσκολο πια να κρύψει κανείς εισοδήµατα. Αυτό οφείλεται τόσο στους αυστηρότερους κανονισµούς που έχουν υιοθετηθεί για το ξέπλυµα µαύρου χρήµατος όσο και στην κατάργηση των τραπεζικών κανονισµών περί απορρήτου που αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια οι είκοσι ισχυρότερες οικονοµικά χώρες στον κόσµο (G20).

Η επιβολή του φόρου 50% εντάσσεται στο πλαίσιο των στόχων που ανακοίνωσαν η βρετανική και η ελβετική κυβέρνηση τον προηγούµενο Οκτώβριο, όταν συµφώνησαν σε αµοιβαία ανταλλαγή πληροφοριών οικονοµικού χαρακτήρα. Τώρα αναµένεται ότι οι Ελβετοί θα φορολογούν κρυµµένους λογαριασµούς Βρετανών για λογαριασµό της βρετανικής κυβέρνησης. Η Ελβετία έχει δεχτεί ισχυρότατες πιέσεις ώστε να δίνει περισσότερα στοιχεία για όσους ανοίγουν λογαριασµούς στο έδαφός της.

Τα έσοδα για τη Βρετανία από τη συµφωνία µε τους Ελβετούς αναµένεται ότι θα ανέλθουν σε 3,3 δισ. ευρώ.

 OXI ALLO KAPBOYNO

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *