Στηρίζουμε την κυβέρνηση, όχι όμως άκριτα”

“Κομβικό για την αιρετή περιφέρεια χαρακτήρισε το 2013 ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Π. Τατούλης. Κάλεσε να αφήσουμε στην άκρη τον λαϊκισμό

Αισιόδοξος και ρεαλιστής για το 2013, εμφανίστηκε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, κατά την πρώτη ειδική συνεδρίαση …
εκλογής οργάνων του περιφερειακού συμβουλίου, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι, «το 2012 υπήρξε ένας εφιαλτικός χρόνος και το 2013 θα είναι επίσης δύσκολος, είναι ωστόσο ένας χρόνος όπου πρέπει να κυριαρχήσει η αντίληψη ότι μεσσίες, σωτήρες και προφήτες δεν υπάρχουν. Ελπίδα αποτελούν οι ίδιοι οι πολίτες».

Ο περιφερειάρχης δήλωσε: «στηρίζουμε την προσπάθεια της κυβέρνησης, στηρίζουμε την προσπάθεια σωτηρίας της χώρας, όχι όμως άκριτα. Διατηρούμε ισχυρό το δικαίωμα της δικής μας κριτικής και έχουμε την τόλμη να παίρνουμε σημαντικές αποφάσεις», προσθέτοντας ότι «για να σωθούμε χρειάζεται πολλή δουλειά, αποφασιστικότητα, αποτελεσματικότητα και, προπαντός, προσπάθεια εξάλειψης του λαϊκισμού».

Στην πιστή τήρηση των νόμων στάθηκε ιδιαίτερα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ο οποίος τόνισε το καθήκον της προστασίας του δημοσίου συμφέροντος, επισημαίνοντας πως, «η Δημοκρατία δεν είναι ένα βερμπαλιστικό παιχνίδι, το οποίο προσαρμόζουμε στα μέτρα μας, αλλά ο έμπρακτος σεβασμός στην ευνομία της Ελληνικής πολιτείας».

Επιπλέον, ο Πέτρος Τατούλης χαρακτήρισε το 2013 κομβικό χρόνο στην ανάδειξη της αιρετής περιφέρειας ως της σημαντικότερης μεταρρύθμισης και ελπίδας των τελευταίων χρόνων στη χώρα.

Τέλος, για την θέση του προέδρου του ΠΕΣΥ Πελοποννήσου ο περιφερειάρχης πρότεινε την επανεκλογή του Γιώργου Πουλοκέφαλου, περιφερειακού συμβούλου από την Λακωνία.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *