“Με δόξα τιμή” αλλά και έξοδα η παρέλαση στη Θεσσαλονίκη – Μεταφέρουν άρματα και από Ξάνθη!

Με δόξα και τιμή βεβαίως πρέπει να γίνονται οι παρελάσεις ,όπως είπε ο ΥΕΘΑ Δημήτρης Αβραμόπουλος και αυτό είναι σωστό. Ωστόσο επειδή η περίοδος που διανύει η χώρα δεν είναι η καλύτερη ως γνωστόν δεν καταννοούμε γιατί αυτή η “δόξα και τιμή” επιβεβαιώνεται μόνο με τ΄ άρματα μάχης, τα…..
οποία όπως μαθαίνουμε μεταφέρνται ακόμη και από τη Ξάνθη ,για να έχει και Leopard 2 A6 HEL η παρέλαση. Να μην δούμε τα άρματα που πληρώσαμε χρυσάφι αλλά μέχρι πρόσφατα δεν είχαν πυρομαχικά και σήμερα έχουν τα …απαραίτητα;

Να υπενθυμίσουμε ότι το  Υπουργείο Αμυνας, το ΓΕΣ, το ΓΕΕΘΑ  και όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες είχαν  δημοσιοποιήσει επισήμως – ακόμα και με δηλώσεις του κ Αβραμόπουλου – ότι για λόγους οικονομίας δεν θα μεταφέρουν στην Θεσαλονίκη για την παρέλαση άρματα μάχης από μακριά και ότι θα χρησιμοποιηθούν  μόνο άρματα από κοντινές μονάδες ( Λιτόχωρο και Άσσηρος) .

Αυτά θα είναι τα παλαιότερου τύπου Λέοπαρντ 1 Α5, σήμερα έγινε γνωστό ότι ήδη μεταφέρθηκαν από την Ξάνθη στην Θεσσαλονίκη τα υπερσύγχρονα άρματα Λέοπαρντ 2 A6 ΗΕL!

Στρατιωτικές πηγές του ΓΕΣ αναφέρουν ότι αυτή την ώρα καθορίζεται πόσα από τα 14 αρχικώς προγραμματισμένα Λέπαρντ 1 Α5 θα παρελάσουν, πόσα και αν θα αντικατασταθούν από Λέοπαρντ 2 A6 ΗΕL ή αν θα πάρουν μέρος όλα! Ωστόσο την ίδια ώρα το ΓΕΕΘΑ  ανέφερε ότι θα είναι τα 14 Λέοπαρντ 1Α5 και 6 Λέοπαρντ 2 Α6 ΗΕL και ότι όλα θα πάρουν μέρος στην παρέλαση…

Δεν γνωρίζουμε αν η παρουσία κι άλλων αρμάτων στην …έδρα του Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη αποτελεί την απάντηση Αβραμόπουλου για τα όσα είπε ο αντιπρόεδρος για το θέμα των υποβρυχίων.

Ένα είναι βέβαιο: ότι σ΄ ότι αφορά στις παρελάσεις τουλάχιστον τη κρίση τη ξεπεράσαμε.

http://www.onalert.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *