Μηταράκης: Παράταση στο πάγωμα πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας

Η κυβέρνηση δεν εξετάζει την αλλαγή του νομικού πλαισίου για τα χρέη των πολιτών προς τις τράπεζες, τόνισε στην τηλεόραση του…
ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Ανάπτυξης Νότης Μηταράκης.

Σχολιάζοντας τα δημοσιεύματα, που ανέφεραν ότι η κυβέρνηση εξετάζει την άρση της απαγόρευσης πλειστηριασμών ακόμη και σε περιπτώσεις πρώτης κατοικίας (η άρση απαγόρευσης εφαρμόζεται από το 2008), είπε ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην παράταση και δεν υπάρχει πρόθεση αλλαγής του υπάρχοντος καθεστώτος.

Όπως είπε, προτεραιότητα είναι η κοινωνική ευαισθησία και «όπου είναι δυνατόν να δίνονται ελαφρύνσεις στον κόσμο».

Απαντώντας σε ερώτηση για τους πλειστηριασμούς ακινήτων οφειλετών του δημοσίου, στην οποία προχωρά το υπουργείο Οικονομικών, σημείωσε ότι αυτό ανήκει στην αρμοδιότητα του υπουργείου Οικονομικών.

Πάντως, σημείωσε ότι το δημόσιο για να μπορεί να πληρώνει, πρέπει να μπορεί και να εισπράττει, λέγοντας παράλληλα ότι το κράτος πρέπει μεν να έχει κοινωνική ευαισθησία, αλλά πρέπει και να έχει τα νομικά εργαλεία για να μπορεί να εισπράττει τις οφειλές.

Ο υφυπουργός γνωστοποίησε ότι με την επόμενη δόση του δανείου προς την Ελλάδα, το Δημόσιο θέλει να εξοφλήσει ένα μεγάλο μέρος των οφειλών του προς την πραγματική οικονομία.

Νωρίτερα, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ η Παναγιώτα Καλαποθαράκου, γενική διευθύντρια του ΕΚΠΟΙΖΩ, είχε ζητήσει από την κυβέρνηση τη δέσμευση ότι θα μείνουν για τουλάχιστον τρία ακόμα έτη παγωμένοι οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας και είχε επισημάνει πως αν γινόταν άρση του παγώματος, θα απαξιώνονταν τα ακίνητα και θα δημιουργούνταν πρόβλημα στη δικαιοσύνη.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *