Δυσαρέσκεια στην ΕΛ.ΑΣ. για τα γκράφιτι στις κλούβες – Επιστολή διαμαρτυρίας στον Γ.Πανούση (εικόνες)

Έντονη ενόχληση στους κόλπους της Αστυνομίας έχουν προκαλέσει τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν το περασμένο Σάββατο κατά τη διάρκεια των συλλαλητηρίων στο κέντρο της Αθήνας, όταν νεαροί διαδηλωτές πλησίασαν δύο λεωφορεία της ΕΛ.ΑΣ. στα οποία έκαναν γκραφίτι και ανέγραψαν συνθήματα, ενώ άλλοι σκωπτικά έβγαζαν αναμνηστικές φωτογραφίες.

Ο φραγμός από τα δύο λεωφορεία της Αστυνομίας είχε στηθεί στο ύψος της Βουλής και οι αστυνομικοί βρίσκονταν πίσω τους. Οι διαδηλωτές με ευκολία έκοψαν την απαγορευτική κορδέλα που υπήρχε μπροστά και στη συνέχεια έγραψαν συνθήματα στις κλούβες.

Tη δυσαρέσκεια μεταφέρει στον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση το Σωματείο Ειδικών Φρουρών (ΣΕΦΕΑΑ). Σε επιστολή τους, οι ειδικοί φρουροί σημειώνουν ότι «η υπερβολή στη δράση της Αστυνομίας αλλά και ο υπερβάλλων ζήλος των κατά καιρούς προσώπων που εντέλλονται την επιχειρησιακή αντιμετώπιση γεγονότων, κυρίως στο κέντρο της Αθήνας, έχουν πολλάκις καταγγελθεί από το ΣΕΦΕΑΑ με σκληρό τρόπο αλλά και από το σύνολο των συνδικαλιστικών οργανώσεων».

Από την άλλη, όμως, τονίζουν ότι η «αξιοπρέπεια δεν κάνει διακρίσεις». Και εξηγούν ότι «δεν περιγράφει επιτυχία και άκρατη ικανοποίηση για την κοινωνία το γεγονός ότι κάποιοι εργαζόμενοι θα έπρεπε μετά το πέρας της εργασίας τους να επιστρέψουν στη δουλειά τους με οχήματα τα οποία ήταν κατάστικτα ύβρεων και απειλών, γενόμενοι παράλληλα αντικείμενο έντονου σχολιασμού όσων τους είδαν άμεσα και όσων τους είδαν από εικόνες που αποτυπώθηκαν από τα ΜΜΕ».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *