Αγκαλίτσες, γέλια και φιλιά: Πως “διαπραγματευόταν ” με “σθένος” η προηγούμενη κυβέρνηση Α.Σαμαρά-Ε.Βενιζέλου

“Μια εικόνα χίλιες λέξεις” λέει μια κινέζικη παροιμία, και μέσα από τις εικόνες θα δείτε την αντίθεση της “διαπραγμάτευσης” της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου, με την σημερινή κυβέρνηση που δεν έχει σκύψει το κεφάλι, τουλάχιστον προς ώρας.

Πολλοί είναι οι Έλληνες που αυτές τις ημέρες – ακόμα κι αν δεν ψήφισαν τον ΣΥΡΙΖΑ ή δεν συμφωνούν με όλες τις πλευρές της πολιτικής του- έχουν αισθανθεί πολύ όμορφα βλέποντας τον πρωθυπουργό και τα μέλη της κυβέρνησης να μη σκύβουν το κεφάλι μπροστά στους εκβιασμούς της Μέρκελ ή των απεσταλμένων της.

Κι αυτό γιατί είχαμε μάθει ότι οι εκπρόσωποι των κυβερνήσεων, Σαμαρά-Βενιζέλου να έδειχναν το δάχτυλο στους Έλληνες κι έσκυβαν τη μέση όταν συναντούσαν τη Μέρκελ, τον Σούλτς, τον Ντάισελμπλουμ, τον Σόιμπλε, τον Γιούνκερ ή τους υπαλλήλους τους, δηλαδή τα μέλη της τρόικα.

Ας θυμηθούμε, μέσα από σειρά φωτογραφιών, πώς γίνονταν μέχρι τώρα οι «διαπραγματεύσεις» των εκπροσώπων μας, οι οποίοι σημειώνεται είχαν ψηφιστεί από τον ελληνικό λαό, αμείβονταν με 6-7.000 ευρώ το μήνα και είχαν παροχές για 12.000 ευρώ το μήνα, για να υπερασπιστούν τα συμφέροντα Ελλήνων πολιτών που δεν έχουν τα απαραίτητα για να ζήσουν.

Αντ’αυτου τους επέβαλαν την ανεργία, μισθούς-φιλοδώρημα των 400 ευρώ και φόρους πάνω στην πείνα τους για να συνεχίσουν οι ίδιοι να έχουν τις ίδιες παχυλές απολαβές. Ας σκεφτεί ο απλός κόσμος, που βρίσκεται πραγματικά ο ίδιος και που αυτοί που τους ψηφίζει και τους πληρώνει από τα εισοδήματα που δεν έχει.

Δείτε τώρα την αντίθεση με το Γ.Βαρουφάκη και τον Γ.Ντάισενμπλουμ. Όσο για τη Λαγκάρντ με τον Βαρουφάκη είναι κάτι τελείως διαφορετικό, όλοι ξέρουν οτι οι γυναίκες έχουν τελείως διαφορετικά κριτήρια για να είναι διαχυτικές με έναν άνδρα, και παρότι οι γυναίκες εξουσίας θεωρούνται ψυχρές στο τέλος είναι το ίδιο συναισθηματικές όταν τους αρέσει το στιλ και η χημεία ενός άνδρα. Όταν όμως βλέπει κάποιος μεσήλικες μαντράχαλους να παίζουν σαν να είναι στο νηπιαγωγείο τότε προκύπτει το συμπέρασμα ότι και η διαπραγμάτευση ήταν επιπέδου…νηπιαγωγείου.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *