ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ: Για άλλη μια φορά ξεφτιλίστηκε η Βουλή των Ελλήνων.

Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου της εφημερίδας ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ, έκανε την…

εξής δήλωση:

«Για άλλη μια φορά ξεφτιλίστηκε η Βουλή των Ελλήνων.

Στην Επιτροπή Δικαιοσύνης, στο νομοσχέδιο για τον Κώδικα των Δικηγόρων, 166 άρθρα εγκρίθηκαν «κατά πλειοψηφία» παρουσία μόλις…ΤΡΙΩΝ Βουλευτών!

Γίναμε και πάλι περίγελος και προσωπικά ντρέπομαι για δημοσιεύματα που μας κολλάνε στον τοίχο, όπως αυτό σήμερα στην ηλεκτρονική σελίδα της εφημερίδας «Το Ποντίκι».

Από πέρυσι, έχω επανειλημμένα ζητήσει από το βήμα της Βουλής, αλλά και στις συνεντεύξεις μου, ΑΛΛΑΓΗ του Κανονισμού Λειτουργίας της Βουλής.

ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΜΕ τον κόσμο ΚΑΙ με τις διαδικασίες λειτουργίας του Κοινοβουλίου.

Το πιο απλό παράδειγμα της διεστραμμένης λειτουργίας της Βουλής είναι οι ταυτόχρονες εργασίες της Ολομέλειας, με εργασίες την ίδια μέρα, την ίδια ώρα με τρεις ή τέσσερις ή και πέντε διαφορετικές Επιτροπές. Που σημαίνει, με απλά λόγια, ότι στην Ολομέλεια, εκεί όπου λαμβάνει και την τελική ψήφο ένα νομοσχέδιο, δεν παρίστανται περισσότεροι από 10-12 Βουλευτές!

Προσωπικά μου έχει τύχει να μιλώ από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής στις διαδικασίες ψήφισης νομοσχεδίου με την παρουσία έξι Βουλευτών, συμπεριλαμβανομένου του εαυτού μου και του Προεδρεύοντος. Ως εδώ και μην παρέκει!

Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου Ευάγγελος Μεϊμαράκης, στην ομιλία την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του, πριν από 15 μήνες,
είχε αναφερθεί με έμφαση στην επείγουσα αναγκαιότητα αλλαγής των Κανονισμών Λειτουργίας της Βουλής. Δεν έχω δει απολύτως τίποτα.
Και κάθε φορά που θέτω το ζήτημα, εισπράττω νεφελώδεις απαντήσεις ότι «αυτό θα γίνει με τις Διασκέψεις των Προέδρων» οι οποίες
πραγματοποιούνται κάθε Πέμπτη. Ενθυμούμαι ότι συνάδελφος Βουλευτής, από την καρέκλα του Προεδρεύοντος, μου είχε απαντήσει σε μία Ολομέλεια ότι «αν δεν σας αρέσει να παραιτηθείτε από Βουλευτής». Του απαντώ, όπως το ίδιο απαντώ και σε όλους αυτούς τους επαγγελματίες της πολιτικής, οι οποίοι έφτιαξαν και βολεύονται με αυτό τον Κανονισμό Λειτουργίας, ότι αντί να παραιτηθώ, προτιμώ να καταγγέλλω αυτό το σύστημα, μέχρι να φιλοτιμηθούν να το
αλλάξουν ριζικά.

Δεσμεύομαι μάλιστα, ότι ως Βουλευτής θα στείλω συγκεκριμένες προτάσεις στον Πρόεδρο κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, με την ελπίδα ότι, τουλάχιστον κάποιες απ’ αυτές, θα τις λάβει σοβαρά υπόψη».

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *