Παπακωνσταντίνου: “Για να μην υπάρξουν εκβιασμοί δεν έδωσα αμέσως στην δημοσιότητα τη λίστα” !

Δεν έδωσε αμέσως στη δημοσιότητα τη λίστα που του παρέδωσε η τότε Γαλλίδα ομόλογός του Κριστίν Λαγκάρντ για να μην υπάρξουν εκβιασμοί(!), ισχυρίστηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου με την παρέμβασή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, προσπαθώντας να αποσείσει τις ευθύνες του για το μείζον θέμα του απολεσθέντος CD με τα….
ονόματα χιλιάδων Ελλήνων καταθετών σε ελβετικές τράπεζες.

Στην παρέμβασή του τόνισε πως αυτός ήταν που ζήτησε την επίμαχη λίστα, με σκοπό να την αξιοποιήσει, πλην όμως – καίτοι για λόγους χρόνου του δελτίου δεν πιέστηκε ιδιαίτερα από τους ερωτώντες – ουδέποτε δικαιολόγησε την απραξία του επί επτά ολόκληρους μήνες (από τα τέλη του 2010) που είχε στην κατοχή του τη λίστα, αλλά αντιθέτως τόνισε πως ήταν αυτός που αρχικώς προώθησε στο ΣΔΟΕ επιλεκτικά κάποια ονόματα των πλέον μεγαλοκαταθετών, για να ξεκινήσει η διαδικασία έρευνας.

Εύλογο είναι το ερώτημα πως είναι δυνατόν ο προϊστάμενος υπουργός ενός κρατικού φορέα να παραδέχεται δημοσίως πως σε έναν εποπτευόμενο από τον ίδιο οργανισμό υπάρχει διαφθορά σε σημείο τέτοιο ώστε να δυσχεραίνεται η άσκηση πολιτικής και εν τέλει να ζημιώνεται το ελληνικό Δημόσιο.

Ο Γ. Παπακωνσταντίνου μάλιστα έφτασε στο σημείο να διερωτηθεί από τηλεοράσεως για το κατά πόσον δεν γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες πως ο ΣΔΟΕ έχει προβλήματα διαφθοράς, ή για το πώς δεν απολύονται οι επίορκοι υπάλληλοι;

Επίσης ο Γ. Παπακωνσταντίνου δεν δικαιολόγησε τα … «κριτήρια» με τα οποία ο ίδιος λέει πως προώθησε προς διερεύνηση κάποια από τα ονόματα της λίστας που είχε στα χέρια του. Ισχυρίστηκε πως επρόκειτο για τους καταθέτες εκείνους με τα μεγαλύτερα ποσά, αλλά ήταν αυτό το μοναδικό κριτήριο;

Στην ίδια παρέμβαση τόνισε πως την αρχική λίστα την παρέλαβε στα τέλη του 2010 και τον Ιούνιο του 2011 παρέδωσε στον κ. Διώτη την πλήρη λίστα σε ηλεκτρονική μορφή. Ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ πάντως έχει ήδη δηλώσει πως ουδέποτε έλαβε πλήρη λίστα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *