Οι απίστευτες δικαιολογίες των Ρομά που άρπαξαν τα δύο παιδιά και τους ανακάλυψε η αστυνομία: “Δεν βρίσκαμε άλλο τρόπο να…”!

Με πρωτοφανείς δηλώσεις τους στο protothema.gr οι οικογένειες των Ρομά που κατηγορούνται για αρπαγή δύο ανήλικων παιδιών δίνουν τη δική τους εκδοχή προκειμένου να δικαιολογήσουν… τα αδικαιολόγητα. Η πρώτη οικογένεια έχει τρία κοριτσάκια τα οποία όπως προέκυψε από τη σχετική έρευνα είναι βιολογικά τους παιδιά ενώ η άλλη οικογένεια είναι άκληρη.

«Εμείς το αγαπούσαμε αυτό το αγοράκι σαν να ήταν δικό μας βιολογικό παιδί ακόμη και τώρα μετά από όλα αυτά το μόνο που θέλαμε είναι να είναι κοντά μας για εμάς δεν αλλάζει κάτι είναι σαν βιολογικό μας παιδί», λέει στο protothema.gr η οικογένεια Ρομά που κατηγορείται για την αρπαγή του ανήλικου αγοριού.

«Θέλαμε ένα δικό μας παιδί, δεν είχαμε την τύχη να αποκτήσουμε και έτσι αποφασίσαμε ότι δεν υπήρχε άλλος τρόπος για να μπορέσουμε να έχουμε και εμείς αυτό που θέλαμε τόσο πολύ δηλαδή ένα δικό μας παιδί», ισχυρίζεται η οικογένεια που κατηγορείται για την αρπαγή του ανήλικου κοριτσιού.

Νεαρά ζευγάρια και τα δύο 29 χρόνων ο άντρας και η γυναίκα που κατηγορείται για αρπαγή ανήλικου αγοριού και 29 χρόνων και 35 χρόνων το άλλο ζευγάρι που κατηγορείται για αρπαγή ανήλικου κοριτσιού.

Η εξωτερική τους εμφάνιση ήταν αυτή που επί της ουσίας τους πρόδωσε αφού τα ξανθογάλανα αγγελούδια ουδεμία σχέση είχαν σε επίπεδο χαρακτηριστικών με τους… γονείς τους.

Η πρώτη οικογένεια είχε αποκτήσει τρία κοριτσάκια ενώ η δεύτερη ήταν άκληρη. Όταν έγινε τυχαία έρευνα στους καταυλισμούς που εκείνοι διέμεναν από αστυνομικούς – η μια οικογένεια ζούσε στην Τραπεζοντή Σπάρτης και η άλλη στα Καλύβια Σοχάς – εκείνοι άρχισαν να πέφτουν σε αντιφάσεις όταν οι άντρες της ασφάλειας Σπάρτης τους ρωτούσαν επίμονα για τα παιδιά αυτά. Οι αστυνομικοί με την πρώτη ματιά αντιλήφθηκαν λόγω των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών των παιδιών – καθώς και τα δύο ήταν ξανθά με γαλάζια μάτια – πως κάτι περίεργο συνέβαινε και πως υπήρχε βάσιμος λόγος για περαιτέρω έρευνα καθώς δεν ταίριαζαν με τους σκουρόχρωμους «γονείς» τους.

«Έτσι ελήφθησαν δείγματα DNA από τα παιδιά και τους γονείς και οι αστυνομικοί της διεύθυνσης Σπάρτης απέστειλαν τα δείγματα DNA στα εργαστήρια της ΕΛΑΣ και από τα αποτελέσματα των εξετάσεων προέκυψε ότι δεν υπήρχε καμία κληρονομική συμβατότητα μεταξύ των γενετικών στοιχείων των παιδιών και των φερόμενων ως γονέων τους Οι τέσσερις Ρομά που είναι εντολείς μου συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα ποινικά αδικήματα της αρπαγής ανήλικου τα οποία είναι κακουργηματικής φύσεως», λέει στο protothema.gr η δικηγόρος τους Γιάννα Παναγοπούλου και συμπληρώνει: «Ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Σπάρτης εξέδωσε διάταξη με την οποία αφαιρέθηκε προσωρινά η επιμέλεια των παιδιών από τους κρατούμενους πλέον Ρομά που είναι εντολείς μου και η επιμέλεια των τέκνων χορηγήθηκε στο Χαμόγελο του παιδιού. Χθες και οι τέσσερις προσήχθησαν ενώπιον του τακτικού ανακριτή ζήτησαν και έλαβαν τριήμερη προθεσμία προκειμένου να οργανώσουν την απολογία τους. Βρισκόμαστε στο στάδιο της προδικασίας η προανάκριση είναι σε εξέλιξη πρόκειται για μία ιδιαιτέρως ευαίσθητη και αρκετά περίπλοκη ποινική υπόθεση που σε κάθε περίπτωση προκαλεί σοκ», καταλήγει η κ. Παναγοπούλου.

protothema.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *