Τελευταία Νέα

Ζει στον κορμό ενός δέντρου

Με τον τίτλο «Ο μύθος του Mick Dodge» το National Geographic έφερε στο φως την απίστευτη ιστορία ενός σύγχρονου Ροβινσώνα Κρούσου που ζει…

στο βουνό εδώ και 25 χρόνια, εξ ολοκλήρου ως ερημίτης και μακριά από το σύγχρονο κόσμο. Ο Mick Dodge ήταν ένα άνθρωπος σαν όλους τους άλλους που εργαζόταν στη βιομηχανία και ζούσε σε μια βρετανική πόλη με την οικογένειά του. Μια σοβαρή πάθηση στα πόδια τον έκανε να δει τη ζωή με άλλα μάτια.

«Δεν μπορούσα καν να φορέσω παπούτσια και είχα αφόρητους πόνους. Σκέφτηκα τότε ότι η ζωή στη φύση θα με θεράπευε». Ο Mick πέταξε τα παπούτσια και εδώ και 25 χρόνια δεν τα έχει φορέσει στα πόδια του, ενώ ιάθηκε από τους πόνους, τουλάχιστον σε έναν μεγάλο βαθμό. 
Σπίτι του είναι τα δέντρα, τροφή του οι καρποί, ενώ φροντίζει να περνά το κρύο του χειμώνα μέσα σε καλύβες, μαζεύοντας ξύλα για να ζεσταθεί. Η μοναξιά δεν τον φοβίζει, «έμαθα να ζω μόνος μου ενώ η πνευματική τροφή μου είναι περισσότερο απαραίτητη από τις σοκολάτες ή τα μπισκότα!» λέει ο ίδιος, ενώ η ζωή του κυλά απλά, με φίλους μερικά ζώα.
«Η αγωνία μου για το αύριο, την επιβίωση στην πόλη, το άγχος του σύγχρονου τρόπου ζωής με έχουν εγκαταλείψει διά παντός. Ζω καλύτερα, πιο ανθρώπινα. Ο καθένας οφείλει να βλέπει τα απλά πράγματα γύρω του και όχι τα πολύπλοκα. Μόνοι μας κάνουμε τη ζωή μας πιο δύσκολη και πιο απαιτητική…», συμπληρώνει τονίζοντας πως δεν έχει κανέναν λόγο να φύγει από το δάσος. 
perierga.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *