Ν. Νικολόπουλος: ας ..στείλουν τον Σαμαρά στην Μέρκελ, όσο μένει κάνει κακό στην χώρα”

Μετά τα Γιάννενα, στην Άρτα βρέθηκε ο Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδος των ΑΝΕΛ και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος Νίκος Νικολόπουλος, όπου μαζί με τη συντονιστική επιτροπή και τους πολιτευτές του νομού περιόδευσε στα
πλημμυροπαθή χωριά της Άρτας.

Ο Νίκος Νικολόπουλος δεσμεύτηκε ενώπιον των λαϊκών συνελεύσεων των πλημμυροπαθών να προχωρήσει την Τρίτη σε δυναμική κοινοβουλευτική παρέμβαση και να μεταφέρει στους αρμόδιους Υπουργούς τα προβλήματα, αλλά και την αγανάκτηση των κατοίκων και να επιδιώξει την άμεση επίλυση τους, όπως άλλωστε υποσχέθηκε και οφείλει να κάνει η νέα κυβέρνηση.
Την Κυριακή το βράδυ εξάλλου  ο Ν. Νικολόπουλος μίλησε σε συγκέντρωση στελεχών των Ανεξάρτητων Ελλήνων όπου μεταξύ άλλων τόνισε:

«Η νέα κυβέρνηση δεσμεύτηκε να βάλει τέλος στις αδικίες τηςαδιέξοδης πολιτικής που γεννούσαν μόνο λιτότητα και βάθαιναν την κοινωνική κρίση. Η πρώτη μάχη που δόθηκε κερδήθηκε, φυσικά όχι και ο πόλεμος όπως είπε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.
Η μέχρι τώρα διαπραγμάτευση ήταν πετυχημένη γιατί κερδίσαμε χώρο και χρόνο που ζητούσαμε.
Δεν πρέπει να απογοητεύονται εκείνη που ανησυχούν πως απλά άλλαξαν κάποιες ονομασίες και πως το μόνο κέρδος είναι ότι η τρόικα θα αποκαλείται πλέον θεσμοί. Πίσω από την επικοινωνιακή διάσταση των λέξεων υπάρχει και η βαθύτερη ουσία. Υπάρχει το δικαίωμα της χώρας να βρει την πορεία της από άλλο δρόμο.

Η νέα Συμφωνία δεν είναι παράταση του Μνημονίου.

Μία πρώτη και σημαντική διαφορά είναι ότι η Τρόικα – ένα άτυπο χωρίς θεσμική νομιμοποίηση όργανο – τελειώνει.

Έτσι, η Ελληνική πλευρά έχει μεγαλύτερη ευελιξία να κινηθεί ισορροπώντας ανάμεσα σε τρείς διαφορετικούς δανειστές με διαφορετικά συμφέροντα.
Στο νέο κείμενο, Ευρώπη και Ελλάδα, ουσιαστικά συμφωνούν ότι πρέπει η χώρα να απαλλαγεί από τις κακοδαιμονίες του παρελθόντος και να εξυγιανθεί.
Το σημαντικότερο είναι ότι με την νέα αυτή Συμφωνία η Γερμανία και οι υπόλοιποι Εταίροι δείχνουν το έμπρακτο ενδιαφέρον τους να δουν πραγματικά την Ελλάδα να εξυγιαίνεται και να σταθεί στα πόδια της κλείνοντας κάθε συζήτηση στα σενάρια Grexit.
Καθώς επίσης παίρνει άλλη μορφή, και από πιστή τήρηση ενός δογματικού κειμένου, μετατρέπεται σε οδηγό δημοσιονομικής προσαρμογής όπως άλλωστε θα έπρεπε να είναι από την πρώτη στιγμή.
Το νέο κείμενο δίνει τέλος στην οικονομιστική λογική του «Μνημονίου» και οι δανειστές  επιτέλους αναγνωρίζουν, ότι τα προβλήματα είναι κυρίως πολιτικά και ως τέτοια θα πρέπει να λυθούν. Η πολιτική σημασία της νέας Συμφωνίας είναι τεράστια.
Η Ευρώπη χρειάζεται την Ελλάδα όσο και η Ελλάδα χρειάζεται την Ευρώπη.
Έκλεισε τη πόρτα της αβεβαιότητας και αυτό είναι ισχυρό διαβατήριο για να προχωρήσει η πατρίδα μας, στην εθνική αναδημιουργία.

Αυτά δεν είναι καθόλου μικρά κέρδη για μία διαπραγμάτευση που ουσιαστικά είναι ακόμα στην αρχή της. Είμαι σίγουρος ότι θα δούμε συγκεκριμένες αποφάσεις που θα δώσουν ανάσες. Εκεί θα κριθούμε, στο αποτέλεσμα. Σήμερα καταφέραμε το πάγωμα των σκληρών που προέβλεπε το e-mail Χαρδούβελη. Καταφέραμε οι στόχοι για το πλεόνασμα να γίνουν πιο χαμηλοί, ώστε να μπορέσουμε να ψηφίσουμε τα νομοσχέδια κατά της φτώχειας, Να παγώσουμε τις περικοπές σε συντάξεις και τις ανατροπές στο ασφαλιστικό. Καταφέραμε να αποτρέψουμε μνημονιακές δεσμεύσεις που έφερναν καινούργιες θυσίες και να πετύχουμε αυτό που δεν κατάφεραν οι Σαμαρο- Βενιζέλοι…»

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *