Έκκληση πατέρα θύματος του Κονέκτικατ για απαγόρευση όπλων

Ο πατέρας του 6χρονου αγοριού που σκοτώθηκε μετά από επίθεση σε σχολείο του Κονέκτικατ, έκανε…

την Τετάρτη θερμή έκκληση προς τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα υπέρ του δύσκολου έργου που έχει ανακοινώσει ότι σκοπεύει να φέρει εις πέρας σχετικά με την απαγόρευση πώλησης όπλων στρατιωτικού τύπου και της μεγάλης χωρητικότητας σε σφαίρες γεμιστήρες.

Καταθέτοντας ενώπιον μιας Δικαστικής Επιτροπής της αμερικανικής Γερουσίας, ο Νιλ Χέσλιν κρατούσε στα χέρια του, καθ’ όλη τη διάρκεια της κατάθεσης, τη φωτογραφία του γιου του. «Δεν είμαι εδώ για να με λυπηθείτε. Είμαι εδώ για να μιλήσω για το γιο μου», δήλωσε με τρεμάμενη φωνή ο Χέσλιν. «Ο Λιούις πυροβολήθηκε δύο φορές στο κεφάλι, εξαιτίας ενός όπλου το οποίο κανείς δεν χρειάζεται και το οποίο κανείς δεν έχει το δικαίωμα να κατέχει».

Ο γιατρός Γουίλιαμ Μπεγκ, ο οποίος κατέθεσε στο πλευρό του Χέσλιν, είπε στην Επιτροπή ότι τα περισσότερα από τα παιδιά που πυροβολήθηκαν έφεραν 3 έως 11 τραύματα από σφαίρες.

Η Επιτροπή αναμένεται να εγκρίνει ένα νομοσχέδιο σύμφωνα με το οποίο θα απαγορεύεται η πώληση όπλων στρατιωτικού τύπου, όπως τα ημιαυτόματα όπλα και τους γεμιστήρες που χωρούν πάνω από 10 σφαίρες. Ωστόσο, πολλοί νομοθέτες, ιδιαίτερα Ρεπουμπλικάνοι, αντιτίθενται στο νομοσχέδιο, υποστηρίζοντας το δικαίωμα των Αμερικανών πολιτών να έχουν στην ιδιοκτησία τους ένα όπλο.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *