Να ποιοι είναι οι “προνομιούχοι” “μη παραγωγικοί” δημόσιοι υπάλληλοι

Όπως αναφέρουν τα μέλη του Συνδέσμου Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΥΣΜΕΔ), με το υπ΄ αριθμ. 4/3-11-2010 έγγραφό μας, ζητήθηκε από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπως γνωσθούν οι απολαβές του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, καθόσον τεχνηέντως, εδώ και πολλά χρόνια, έχει καλλιεργηθεί και……
εντάθηκε η καλλιέργεια αυτή το τελευταίο διάστημα, για άγνωστους προς εμάς λόγους, ότι οι στρατιωτικοί αμείβονται πάρα πολύ καλά.

Μάλιστα, η άποψη αυτή υιοθετήθηκε και επικράτησε, προφανώς από εσφαλμένη εντύπωση, και κατά την ψήφιση του Ν.3865/2010 (ΦΕΚ Α΄ 120, «Μεταρρύθμιση του Συνταξιοδοτικού Συστήματος του Δημοσίου και συναφείς διατάξεις»).
Με την υπ΄ αριθμ. πρωτ. 1594/18-11-2010 αναφορά του, προς τους Υπουργούς Εσωτερικών, Αποκέντρωσης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Εθνικής Άμυνας, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α΄ Πειραιά και Νήσων, κ. Θοδωρής Δρίτσας, κατέθεσε το παραπάνω έγγραφό μας, για τις δικές τους περαιτέρω ενέργειες.
Με την υπ΄ αριθμ. πρωτ. Φ.900α/3633/11376/9-12-2010 απάντησή του, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κ. Ε. Βενιζέλος, απαντώντας στην ως άνω αναφορά, κατά τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου, γνώρισε τις απολαβές του στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, από την οποία προκύπτει αδιαμφισβήτητα ότι, το ενενήντα πέντε τοις εκατό (95%), του στρατιωτικού προσωπικού, αμείβεται με μισθούς από < 1.000,00 ευρώ μέχρι και 2.000,00 ευρώ [αναλυτικά δε, το ογδόντα ένα τοις εκατό (81%), του στρατιωτικού προσωπικού αμείβεται με μισθούς από < 1.000,00 ευρώ μέχρι και 1.600,00 ευρώ, το δεκατέσσερα τοις εκατό (14%) αμείβεται με μισθούς από 1.600,00 ευρώ μέχρι και 2.000,00 ευρώ], ενώ το λοιπό πέντε τοις εκατό (5%) αμείβεται με μισθούς πάνω 2.000,00 ευρώ.
Τονίζεται δε ότι στους ως άνω μισθούς συμπεριλαμβάνονται και τα κάθε είδους επιδόματα, τα οποία, σημειωτέον, ενώ αποτελούν τα βασικό πυρήνα του μισθού των στρατιωτικών φημολογείται ότι θα περικοπούν.
Να σημειωθεί, επίσης, ότι οι Έλληνες στρατιωτικοί εργάζονται – λειτουργούν κάτω από δύσκολες και αντίξοες συνθήκες, μακριά από τους τόπους καταγωγής τους και πολλές φορές μακριά από τις οικογένειές τους, υφιστάμενοι αλλεπάλληλες μεταθέσεις, διασφαλίζοντας νύχτα και μέρα, από στεριά, αέρα και θάλασσα την εθνική ανεξαρτησία και την εδαφική ακεραιότητα της Χώρας, εξασφαλίζοντας στον Ελληνικό λαό εκείνες τις αναγκαίες προϋποθέσεις της ειρήνης και της ανεξαρτησίας που απαιτούνται για την προκοπή του, δεν ακολουθούν ωράρια εργασίας, καθόσον εργάζονται και επιχειρούν 24 ώρες το 24ωρο, δεν αμείβονται για τις καθημερινές υπηρεσίες τους και δεν απαλλάσσονται στη μεγάλη πλειοψηφία τους από την εργασία τους μετά από αυτές. Μάλιστα οι χαμηλόβαθμοι (βλέπετε ΕΠΟΠ, ελλείψει στρατευσίμων) εκτελούν υπηρεσίες που αγγίζουν ακόμη και τις 8 με 10 ημέρες το μήνα, υπερβαίνοντες ακόμη και τις 500 ώρες μηνιαίας εργασίας, χωρίς να αμείβονται για αυτή τους την εργασία και χωρίς να εφαρμόζονται αργίες και επίσημες εορτές.
Κατόπιν των ανωτέρω.
Κοινοποιούμε τα προαναφερόμενα έγγραφα και παρακαλούμε όπως δημοσιευθούν προκειμένου να διορθωθεί η εντύπωση που επικρατεί ότι οι στρατιωτικοί αμείβονται καλά, καθώς αυτή είναι παραπλανητική, έχει σκόπιμα διοχετευθεί προκειμένου να δημιουργηθεί τεχνητό χάσμα μεταξύ της κοινωνίας και των Ελλήνων στρατιωτικών, η οποία, όμως εντύπωση, δεν ανταποκρίνεται ούτε κατά το ελάχιστο στην πραγματικότητα.
Παρακαλούμε δε τα κυβερνητικά στελέχη, τα οποία στο παρελθόν χαρακτήρισαν απαξιωτικά, συλλήβδην, όλους τους Έλληνες στρατιωτικούς ως «αυτιστικούς», «γραφειοκράτες» και «μη παραγωγικούς», να ανακαλέσουν τους υπόψη χαρακτηρισμούς, για να αποκατασταθεί, με τον τρόπο αυτό, η αδικία που έγινε σε βάρος των Ελλήνων στρατιωτικών, δηλαδή όλων εκείνων που αγωνίζονται όχι για τους ήδη μειωμένους και στην πλειοψηφία τους ανεπαρκείς μισθούς, αλλά για την εξασφάλιση των βασικών προϋποθέσεων προκοπής και ευημερίας του Ελληνικού λαού, καθώς με τέτοιους χαρακτηρισμούς πλήττονται καίρια οι προϋποθέσεις αυτές, αφού πρακτικά υποβιβάζεται το κύρος των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και να επανέλθει, έτσι, το αίσθημα δικαίου που θα πρέπει να διακατέχει τους Έλληνες στρατιωτικούς, οι οποίοι απερίσπαστοι πρέπει, να αφοσιωθούν και μόνο στα καθήκοντά τους, προς διασφάλιση των ανωτέρω.

Giorgos Alex

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

3 Comments

 1. Ανώνυμος

  ΔΕΝ ΜΟΥ ΛΕΣ ΡΕ "ΦΙΛΕ" 12.24

  ΚΑΤ ΑΡΧΗΝ ΒΑΛΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΟΥ ΣΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ.
  ΕΙΠΑΜΕ ΣΤΑ ΜΠΛΟΚ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΩΝΥΜΟΙ, ΑΛΛΑ ΕΝΑ ΨΕΥΔΟΝΥΜΟ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΤΟ ΒΑΖΟΥΜΕ.,.
  ΤΩΡΑ ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ.
  Ο ΤΡΟΠΟΣ ΤΟΥ "ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ" ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΟΜΙΖΩ..ΚΑΙ ΟΥΤΕ ΕΣΕΝΑ ΣΕ ΑΡΕΣΕΙ…
  ΕΔΩ ΠΑΙΖΕΤΕ ΕΝΑ "ΠΑΙΧΝΙΔΗ", ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΝΑ ΤΟ ΠΩ, ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΝΑ ΤΟ ΠΩ ΚΑΙ ΓΩ ΔΕΝ ΞΕΡΩ…
  ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΤΟ ΠΗΓΕΣ ΠΑΡΑΠΕΡΑ, ΔΗΛΑΔΗΗ ΤΙ ????
  ΑΠΕΙΛΗΣ ΕΥΘΕΩΣ ΟΤΙ,ΤΙ !!!!!!??????
  ΤΙ ΒΡΕ ΒΛΑΚΑ !!!!???????
  ΘΑ ΔΕΙΡΗΣ ΤΟΝ "ΞΥΠΝΗΣΤΕΡΕ" !!!!!
  ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ…
  ΤΟΣΟ ΔΥΝΑΤΟΣ ΕΙΣΑΙ !!!!!
  "Ο ΑΦΟΒΟΣ" !!!!
  "Ο ΦΟΒΕΡΟΣ" …
  "Ο ΤΡΟΜΕΡΟΣ"..
  Η ΝΕΜΕΣΣΗΣ ΕΙΣΑΙ ??????
  ΕΣΥ "ΕΠΑΙΞΕΣ" ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΣΟΝΤΟΥΛΕΣ ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΠΥΣΤΕΨΑ ΚΑΙ ΓΩ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΟΤΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΝΩΜΑΛΟ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΣΤΟ SITE..
  ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΚΟ ΣΤΟ "ΞΥΠΝΗΣΤΕΡΕ".
  ΑΝΩΜΥΜΑ ΚΑΙ ΑΝΔΡΙΚΙΑ…ΩΡΑΙΑ !!!!!!
  ΤΑ ΠΑΝΤΕΛΟΝΙΑ ΣΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΒΓΑΛΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΦΑΝΤΑΖΟΜΕ, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΣΕ ΧΡΗΣΙΜΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ…
  ΤΟ ΦΟΥΣΤΑΝΗ ΠΟΛΛΥ ΣΟΥ ΠΑΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ (ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΚΑΤ ΑΡΧΗ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ)
  ΕΣΕΝΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΜΑΙΜΟΥΝΗ ΣΕ ΒΛΕΠΩ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΔΙΑΜΠΕΡΟΥΣ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ,
  ΠΟΛΥ ΕΥΑΕΡΟ…
  ΠΟΥ ΑΝΑΣΑΙΝΗΣ ΑΠΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙΣ….
  ΜΟΥ ΘΥΜΗΖΕΙΣ ΤΑ ΦΑΣΙΣΤΑΡΙΑ ΠΟΥ ΛΟΓΩ ΥΠΑΡΞΗΣ ΕΙΧΑΝΕ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝΕ (ΕΣΥ ΑΣ ΠΟΥΜΕ) ΝΑ ΔΗΜΕΙΟΥΡΓΟΥΝ ΑΝΩΜΑΛΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΕΙΛΕΣ(ΒΛΕΠΕ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΑΚΙ ΣΟΥ) ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΚΟΚΑΛΑΚΙ….
  ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΠΕΙΣ ΡΕ ΠΟΙΗΤΗ ?????
  ΤΙ ΠΙΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΔΙΝΗΣ????
  ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΣΕ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΒΡΕ ΠΑΠΑΡΑ..!!!!
  ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΣΑΙ ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΑΓΡΑΜΜΑΤΟΣ, ΣΕ ΛΕΩ ΟΤΙ Η ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΔΕΝ ΣΕ ΩΦΕΛΕΙ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ..
  ΕΧΕΙΣ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΣΟΥ ΙΧΝΟΣ ΠΙΣΩ ΣΟΥ..
  ΠΟΛΥ ΕΥΚΟΛΑ ΝΑ ΣΕ ΒΡΟΥΝ..ΤΟΤΕ ΘΑ ΛΕΣ ΠΑΛΙ ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΕΡΙ ΑΠΕΙΛΩΝ..
  ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΠΟΙΝΙΚΟ ΚΩΔΙΚΑ, ΕΧΕΙΣ ΕΙΔΗ ΔΙΑΠΡΑΞΗ ΜΕΤΑΞΥ ΑΛΛΩΝ ΤΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ..

  1.ΑΠΕΙΛΗΣ
  2.ΔΙΑΤΑΡΑΞΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΕΙΡΗΝΗΣ
  3.ΕΞΥΒΡΙΣΗΣ
  4.ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ

  ΣΤΑ ΓΡΑΦΩ ΧΟΝΤΡΑ ΔΕΝ ΤΑ ΑΝΑΛΥΩ…ΕΞΥΠΝΟΣ ΕΙΣΑΙ…

  ΡΕ ΣΥ ΕΙΠΑΜΕ , ΑΜΑΝ , ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΜΠΛΟΚ ΝΑ ΤΑ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΣΥ ΤΟ ΞΕΦΤΙΛΙΖΕΙΣ..
  ΗΡΕΜΙΣΕ..
  ΟΡΓΑΝΟΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΜΑΣΤΕ..
  ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΟΝ ΠΑΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ . ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΗΣ ΤΟΝ ΝΟΜΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΟΥ…
  ΑΗΔΙΑΣΑ ΜΕ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΣΟΥ , ΤΑ ΠΗΡΑ ΣΤΟ ΚΡΑΝΙΟ..
  ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΣΕ ΑΠΑΝΤΩ.
  ΔΕΝ ΣΕ ΞΕΡΩ..
  ΜΕ ΑΦΟΡΑ ΟΜΩΣ , Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΝΑ ΛΕΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ..ΕΛΕΥΘΕΡΑ !!!!!
  ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ ΤΗΝ ΛΕΜΕ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΑΙ ΑΣ ΜΗΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ..
  ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ…

  ΑΝΤΕ ΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΜΥΑΛΑ….
  ΤΟ ΙΧΝΟΣ ΣΟΥ ΟΜΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ…ΣΤΟ ΛΕΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΜΜΙΑ ΑΛΛΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΒΡΗΣ ΚΑΝΕΝΑΝ ΜΠΕΛΑ.!!!!! ΚΑΙ ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΓΝΩΜΗ ΚΑΛΛΗ ΕΙΝΑΙ ΔΕΝ ΒΛΑΠΤΗ……

  "ΠΕΡΣΕΑΣ,ΚΑΤΕΡΙΝΗ"

  Reply
 2. Ανώνυμος

  Λοιπόν Ηλιάδη, μια και έβαλες έγκριση στα σχόλια και θα το διαβάσεις μόνο εσύ:
  από αύριο το παιχνίδι θα χοντρύνει. Τα μπινελίκια κλπ ήταν της πλάκας.
  Θα στο πώ μία και μοναδική φορά και βάλτο στο μυαλό σου. Αν και βλάκας, με λίγη προσπάθεια θα καταλάβεις: Διέγραψε αμέσως όλες (ΟΛΕΣ) τις αναρτήσεις που είναι υβριστικές εναντίον άλλων μπλογκς, αν δεν θες να έχεις εχθρούς, που θα σε λιώσουν. Αν πάλι θέλεις, χάρη θα μας κάνεις.
  ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ, ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΤΟΣΟ ΗΛΙΘΙΟΣ, ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΠΑΜΕ ΣΕ ΑΛΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΟΝΕΣΕΙΣ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.
  Μην ενοχλείς ανθρώπους και επιχειρηματίες που δεν σε ενοχλούν. ΤΕΛΟΣ.
  Εαν αύριο, δούμε έστω και ένα άρθρο εναντίον άλου πλάκα, θα πονέσεις. Πολύ! Σε πολύ προσωπικό επίπεδο, άσχετο με τα blogs.
  Μπορείς να γράφεις ότι θέλεις στο blogs, δεν μπορείς να δυσφημείς με άρθρα ή σχόλια, άλλες επιχειρήσεις γιατί δεν ξέρεις ποιοί και γιατί είναι από πίσω.
  ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΣΥΝΝΕΝΟΗΘΗΚΑΜΕ.

  Reply

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *