Αντιπερισπασμός της κυβέρνησης με δίκη ΧΑ: Η χώρα καταρρέει και αυτοί στήνουν “χρυσαυγειάδα”

Την στιγμή που η χώρα καταρρέει ετοιμάζεται δίκη κατά του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή με τους και – κατά σύμπτωση προφανώς – στην διάρκεια τις προεκλογικής εκστρατείας αυτοί να δικάζονται.

Ο Εισαγγελέας Ισίδωρος Ντογιάκος προτείνει την παραπομπή και των 18 βουλευτών της Χρυσής Αυγής σε δίκη.

Εκτός από τους 18 βουλευτές, σε δίκη παραπέμπονται ακόμη 52 στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Είναι πολύ ενδιαφέρουσα, πάντως η προσέγγισή του ότι ένα κόμμα μπορεί να μετατραπεί σε εκγληματική οργάνωση, αν συντονισμένα τα στελέχη του διαπράττουν εγκληματικές πράξεις.

Αυτό εν προκειμένω αφορά τον Λαϊκό Σύνδεσμο, αλλά μελλοντικά μπορεί να εφαρμοστεί και σε άλλα κόμματα.

Π.χ. στο ΠΑΣΟΚ ή και στη Νέα Δημοκρατία, όπου αποδεδειγμένα έχουν τελεστεί εγκλήματα και μάλιστα υπό διάφορες πολιτικές ηγεσίες… Ανοίγει, δηλαδή, με την εισήγηση Ντογιάκου ένας πολύ ενδιαφέρον κύκλος…

“Ο Παύλος Φύσσας ήταν στοχοποιημένος από τη Χρυσή Αυγή”, σύμφωνα με τον εισαγγελέα Ισίδωρο Ντογιάκο.

Με την πρότασή του ο Ι.Ντογιάκος ζητεί την απαλλαγή 15 κατηγορουμένων καθώς κρίνει ότι ενεπλάκησαν τυχαία σε εγκληματικές ενέργειες που εμπεριέχονται στην ογκώδη δικογραφία.

Ειδικότερα με την πρότασή του ο εισαγγελέας ζητεί την παραπομπή του Νίκου Μιχαλολιάκου και όλων των κατηγορουμένων βουλευτών “για το κακούργημα της ένταξης και διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης”.

Επιπλέον, ο εισαγγελικός λειτουργός ζητεί την παραπομπή των Νίκου Μιχαλολιάκου, Ηλία Κασιδιάρη, Νίκου Μίχου, Ιωάννη Λαγού, Ηλίας Γερμενή και Στάθη Μπούκουρα και “για το κακούργημα της διακεκριμένη οπλοκατοχής” (σημειώνεται ότι για το κυνηγετικό όπλο που ο Η.Κασιδιάρης κατείχε νόμιμα στο σπίτι του κατηγορέιται για διακεκριμένη οπλοκατοχή και το μόνο αδίκημα είναι το όπλο που επίσης κατείχε νόμιμα ο πατέρας του έχει πιο κοντή κάννη από το προβλεπόμενο).

Ακόμη με την 700 σελίδων πρότασή του ο κ. Ντογιάκος προτείνει σε ότι αφορά τον Χρήστο Παππά “την μετατροπή του κακουργήματος της σύστασης παράνομου αρχείου σε πλημμέλημα”

Στην εισαγγελική πρόταση γίνεται αναφορά στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα πριν από περίπου ένα χρόνο “στην επίθεση σε μαθητή στο Π. Φάληρο, οι επιθέσεις στα στέκια α «Αντίποινα» και «Συνεργείο» αλλά και οι επιθέσεις σε αλλοδαπούς εργάτες στο Πέραμα και στην Κρήτη” όπως αναφέρει.

Ο εισαγγελέας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος, σε πρόταση 700 σελίδων προς το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών, εισηγείται την παραπομπή σε δίκη συνολικά 70 ατόμων από τους αρχικά 85 κατηγορουμένους για την υπόθεση της εγκληματικής δράσης της Χρυσής Αυγής. Οι 15 που απαλλάσσονται ενεπλάκησαν σε τυχαία περιστατικά.

Σύμφωνα με τον κ. Ντογιάκο, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής ανήκουν στον σκληρό πυρήνα της οργάνωσης, ενώ η “εγκληματική οργάνωση” λειτουργεί υπό τον μανδύα κόμματος.

Στην πολυσέλιδη πρότασή του ο εισαγγελέας απαριθμεί 10 υποθέσεις, με κορυφαία αυτή της δολοφονίας του μουσικού Παύλου Φύσσα, ενώ αναφέρει ότι οι σοβαρές επιθέσεις με ρατσιστικό κίνητρο εντάθηκαν μετά το 2012.

Ήδη στις φυλακές κρατούνται προσωρινά συνολικά 26 κατηγορούμενοι, ανάμεσα στους οποίους και ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος.

Ο εισαγγελέας αναφέρεται σε περιστατικά από τη δεκαετία του 1980, ωστόσο τότε κανείς δεν τους είχε δώσει σημασία. Όμως, από το 2008 η δράση της οργάνωσης έγινε πιο έντονη, σε μια συλλογιστική «πας μη Ελλην βάρβαρος». Για να μπορέσει να καλύψει τις πράξεις της, λίγο πριν από τις εκλογές του 2012 κατέθεσε καταστατικό ώστε να έχει τον μανδύα του πολιτικού κόμματος.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *