Κόντρα ΔΝΤ–Ευρωζώνης για το κούρεμα του χρέους

Μια μικρή διακοπή υπήρξε κατά τη διάρκεια του Eurogoup, με τα ειδησεογραφικά πρακτορεία να κάνουν λόγο για διαφωνία Ευρωζώνης και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για το διάστημα της πρόσθετης χρηματοδότησης προς την Ελλάδας, σύμφωνα με δημοσίευμα του ΣΚΑΙ.

Όπως αναφέρει το Dow Jones Newswires, που επικαλείται ανώνυμες πηγές, το ΔΝΤ φέρεται να …
επιδιώκει ένα πρόγραμμα για την Ελλάδα που θα καλύπτει τη χρηματοδότηση της χώρας ώς το 2016, ενώ η Ευρωζώνη επιμένει στην εφαρμογή ενός σχεδίου που θα καλύπτει τη χρηματοδοτήση της Ελλάδας έως το 2014.

Το Βερολίνο, δια του γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επιθυμεί προσωρινή λύση για την Ελλάδα έως το 2014 οπότε το θέμα της βιωσιμότης του χρέους θα συζητηθεί εκ νέου, ενώ το Ταμείο αντιδρά σε μια τέτοια προοπτική.

Μεταξύ των λύσεων που εξετάζονται είναι η μείωση των επιτοκίων, η επιστροφή των κερδών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η επαναφορά ομολόγων με χρήματα από τη δόση και με έσοδα από τις αποκρατικοποιήσεις.

Νωρίτερα προσερχόμενος στο Eurogroup ο επίτροπος Oικονομικών Υποθέσεων Όλι Ρεν δήλωσε πως “η Ευρώπη πρέπει να είναι έτοιμη για περισσότερη δράση στο θέμα του ελληνικού χρέους”.

“Θα εργαστούμε εποικοδομητικά για να δούμε αν μπορούμε να βρούμε λύση για την Ελλάδα” δήλωσε από την πλευρά της η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ.

Νωρίτερα ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη με αντικείμενο τις εξελίξεις στη συνεδρίαση του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.

(Πηγή φωτογραφίας: Eurokinissi)

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *