«Κατέβαζε» παράνομα ταινίες

Συνελήφθη 35χρονος, διαχειριστής ιστοσελίδας, για παράβαση του νόμου περί πνευματικής ιδιοκτησίας…

Μέσω της συγκεκριμένης ιστοσελίδας, παρείχε τη δυνατότητα σε χρήστες να παρακολουθούν ή και να «κατεβάζουν» ελληνικές και ξένες κινηματογραφικές ταινίες, καθώς και τηλεοπτικές σειρές.

Αναλυτικότερα, είχε προηγηθεί καταγγελία εκπροσώπου της Εταιρίας Προστασίας Οπτικοακουστικών Έργων «Ε.Π.Ο.E.», σύμφωνα με την οποία η συγκεκριμένη ιστοσελίδα παρείχε τη δυνατότητα σε χρήστες του διαδικτύου, να παρακολουθούν ή και να «κατεβάζουν» οπτικοακουστικά έργα, όπως ελληνικές και ξένες κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές, για τις οποίες τα δικαιώματα διάθεσης και προβολής ανήκουν αποκλειστικά σε εταιρίες – μέλη της.

Στην ιστοσελίδα επίσης, υπήρχε παραπομπή και σε αντίστοιχους παράνομους διαδικτυακούς συνδέσμους με συναφές περιεχόμενο, ενώ σύμφωνα με τα καταγγελλόμενα, οι χρήστες – συνδρομητές μπορούσαν να προβαίνουν σε χρηματικές «δωρεές», μέσω της εταιρίας μεταφοράς χρημάτων paypal, έτσι ώστε να «ανεβαίνουν» επίπεδο προσβασιμότητας στην ιστοσελίδα.

Ακολούθησε διεξοδική διαδικτυακή ανάλυση και διερεύνηση, στο πλαίσιο άρσης του απορρήτου των επικοινωνιών, μέσω διαδικτύου, ύστερα από έκδοση σχετικής Εισαγγελικής Παραγγελίας, από την οποία προέκυψαν τα ηλεκτρονικά «ίχνη» του διαχειριστή του συγκεκριμένου ιστολογίου.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στo σπίτι του, στο Περιστέρι Αττικής, παρουσία Δικαστικού Λειτουργού, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένας εσωτερικός σκληρός δίσκος, ο οποίος θα αποσταλεί θα εγκληματολογικά εργαστήρια, ενώ από την επιτόπια ψηφιακή αυτοψία διαπιστώθηκε ότι πράγματι διαχειριστής της ιστοσελίδας είναι ο 35χρονος, ο οποίος και συνελήφθη.

Ο 35χρονος, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, οδηγήθηκε χθες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

enikos.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *