Η Βίκυ Σταμάτη χειριζόταν τραπεζικούς λογαριασμούς ως …σύζυγος Ζήγρα

Απευθείας επαφή με ελβετούς τραπεζίτες είχε το ζεύγος Τσοχατζόπουλου και η Βίκυ Σταμάτη εμφανιζόταν σε ορισμένους λογαριασμούς ως σύζυγος του Νικολάου Ζήγρα, χειριζόμενη…

ποσά πολλών εκατ. ευρώ. Αυτό προέκυψε από την πολύωρη συνεργασία που είχαν οι Έλληνες ανακριτές κ.κ. Γαρβριήλ Μαλλής και Ι. Σταυρόπουλος με τον Ελβετό εισαγγελέα Urs Koehli και και δυο ακόμη εκπροσώπους των ελβετικών αρχών που βρέθηκαν στην Ελλάδα.

Μάλιστα, παρουσία των Ελλήνων ανακριτών οι εκπρόσωποι των Ελβετών έλαβαν κατάθεση από τον Νίκο Ζήγρα, εξάδελφο του καταδικασμένου σε πολυετή κάθειρξη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και δωροδοκία πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου. Τα χρήματα που βρίσκονται στους λογαριασμούς ανέρχονται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ.

Είναι ενδεικτικό πως μόνο από λογαριασμούς της Morgan Stanley του Νίκου Ζήγρα φέρεται να πέρασαν περί τα 19 εκατ. ευρώ. Ακόμη, από την κατάθεση του Ζήγρα φαίνεται πώς οι ελβετικές αρχές αναφέρονταν σε δεκάδες καταθέσεις, λογαριασμούς και offshore, τις οποίες ο Ζήγρας μάλλον αγνοούσε.

Και αυτό διότι έχουν εντοπιστεί νέοι άγνωστοι τραπεζικοί λογαριασμοί, όπως αναφέρει η Ημερησία. Επιπλέον, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν εντοπιστεί σειρά εγγράφων τα οποία παρουσιάζουν τον Νίκο Ζήγρα είτε ως σύζυγο της Βίκυς Σταμάτη είτε ως πλούσιο βιομήχανο και κροίσο, όπως υποστήριξε ο κ. Γκαρίπης.

Στο πνεύμα αυτό, οι εκπρόσωποι των ελβετικών αρχών ρώτησαν τον κ. Ζήγρα για λογαριασμό στον οποίο φαίνεται ως συνδικαιούχος η… σύζυγός του, Βίκυ Σταμάτη. Απαντώντας ο Νικόλαος Ζήγρας φέρεται να είπε πως όλα έγιναν εν αγνοία του και πως ο Ακης Τσοχατζόπουλος είχε απευθείας επαφή με Ελβετούς τραπεζίτες.

Το κλιμάκιο των Ελβετών αναμένεται να πάρει κατάθεση από τον Άκη Τσοχατζόπουλο. Στη συνέχεια οι Ελβετοί αναμένεται να πάρουν κατάθεση από την Βίκυ Σταμάτη, σύζυγο του Ακη Τσοχατζόπουλου.

 iefimerida.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *