Ενεργειακά αυτόνομο σπίτι στη Βασιλική Λευκάδας

Ηλεκτρική ενέργεια δωρεάν χωρίς καμία χρέωση ΔΕΗ!

Πρόκειται για νέο σπίτι 180μ², με αυτόνομο σύστημα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και ηλιακό σύστημα υποβοήθησης της θέρμανσης και του ζεστού νερού…

Το ετήσιο λειτουργικό του κόστος είναι ελάχιστο, Ηλεκτρική ενέργεια δωρεάν χωρίς καμία χρέωση ΔΕΗ. Θέρμανση τον χειμώνα με λίγα καυσόξυλα τα οποία υπάρχουν άφθονα στην περιοχή.


Ο Γερμανός ιδιοκτήτης και ο μηχανικός του ζήτησαν το σπίτι να είναι ενεργειακά αυτόνομο αλλά ταυτόχρονα να παρέχει όλες τις απαραίτητες ανέσεις. Επίσης έπρεπε οι ηλιακοί συλλέκτες να μην επηρεάζουν την αισθητική του σπιτιού.

Το σχόλιο του ιδιοκτήτη μετά την παράδοση και 3 μήνες λειτουργίας “…καλύτερη ποιότητα κατασκευής από τα συστήματα που έχω στα 2 σπίτια μου στην Γερμανία… ” μας τιμά ιδιαίτερα.

Η ηλιακή θέρμανση γίνεται με συλλέκτες κενού που φορτίζουν το δοχείο αδρανείας με προτεραιότητα το ζεστό νερό, ενώ τον χειμώνα υποβοηθά και την θέρμανση στα καλοριφέρ.

Έτσι ακόμα και όταν ο ιδιοκτήτης λείπει από το σπίτι τον χειμώνα θα έχει δωρεάν θέρμανση από τον ήλιο.

Επιπρόσθετα το δοχείο αδρανείας αποθηκεύει θερμότητα από το ενεργειακό τζάκι «καλοριφέρ».

Το φωτοβολταϊκό σύστημα και οι μπαταρίες έχουν σχεδιαστεί για λειτουργία της κατοικίας όλο τον χρόνο χωρίς την ανάγκη γεννήτριας.

Η κατοικία είναι ενεργειακά “πράσινη” αφού αξιοποιεί τους φυσικούς πόρους που υπάρχουν στο περιβάλλον της για να καλύψει τις ανάγκες της άνετης διαβίωσης της οικογένειας.

mylefkada.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *