«Χρέος μας είναι να εξασφαλίσουμε βέλτιστη χρήση των πόρων ρευστότητας»

Τουρκολιάς: Το τραπεζικό σύστημα θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αναπτυξιακή διαδικασία…

Στο ζήτημα της ρευστότητας της ελληνικής οικονομίας επικεντρώνονται πλέον οι ελληνικές τράπεζες, δίνοντας παράλληλα έμφαση σε συμπληρωματικές κινήσεις που θα ολοκληρώσουν την εικόνα εξυγίανσης και θωράκισης του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Αλέξανδρος Τουρκολιάς, μιλώντας σε εκδήλωση της τράπεζας, στη Θεσσαλονίκη, με την ευκαιρία της ΔΕΘ.

«Το τραπεζικό σύστημα, κεφαλαιακά πλέον ισχυρό και με αυξανόμενη ρευστότητα, θα είναι έτοιμο να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αναπτυξιακή διαδικασία. Το θέμα της διαθέσιμης ρευστότητας και διοχέτευσής της με ικανοποιητικό ρυθμό στην πραγματική οικονομία δεν είναι θέμα αυτοματισμού, ή επιχειρηματικών και διοικητικών αποφάσεων, αλλά οικονομικής ισορροπίας και προοπτικής», είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Χρέος είναι να εξασφαλίσουμε βέλτιστη χρήση των περιορισμένων, ακόμη, πόρων ρευστότητας σε όσους αναλάβουν την αναπτυξιακή διαδικασία, καθώς και σε αυτούς, που εξαιτίας συγκυριακών και μόνο παραγόντων, έχουν περιέλθει σε εξαιρετικά δυσχερή θέση. Μια γρήγορη ματιά στη διάρθρωση των πιστώσεων στην οικονομία τα τελευταία τρίμηνα, επιβεβαιώνει ότι η προσπάθεια αυτή συντελείται ήδη και ότι ο ρυθμός απομόχλευσης διατηρείται στο ελάχιστο αναγκαίο επίπεδο», ανέφερε ο κ. Τουρκολιάς.

«Η επικέντρωσή μας σε επενδυτικά προγράμματα πρέπει να συνεξετάζει και τα παθήματα του παρελθόντος. Έχουμε ανάγκη από καινοτόμες, εξωστρεφείς, ανταγωνιστικές επιχειρήσεις. Και σε αυτές, εμείς ως Εθνική, θα είμαστε με συνέπεια δίπλα τους», επισήμανε χαρακτηριστικά ο Α. Τουρκολιάς.

newsbeast

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *