Η πιο τραγική εικόνα – Ένα κορίτσι πεθαίνει στα χέρια των δικών της από ανίατη ασθένεια

Η στιγμή του θανάτου ενός κοριτσιού στα χέρια των δικών της ήταν και η πιο συγκλονιστική φωτογραφία.Ενώ η οικογένειά της έχει απλώσει τα χέρια της στο πρόσωπό της για να της προσφέρει ένα ακόμη χάδι, η Κίρλι Εντγουαρντς καρφώνει το βλέμμα της στο φακό
. Η φωτογραφία αυτή κέρδισε το πρώτο βραβείο σε σχετικό διαγωνισμό που έγινε στο Σίδνεϊ.

Η εικόνα ανήκει στον φωτογράφο Τζο Γουίγκνταλ και ελήφθη τον Νοέμβριο του 2012. Λίγες ημέρες αργότερα η Κίρλι πέθανε. Οταν το κορίτσι ήταν 12 ετών προσεβλήθη από μια ασθένεια που της προκάλεσε μη αναστρέψιμες βλάβες στον εγκέφαλο. Δηλαδή χρειαζόταν 24ώρη περίθαλψη από την μητέρα της και τον πατέρα της. Στην βραβευμένη εικόνα εκτός από τα χέρια των γονιών, είναι απλωμένα στο πρόσωπό της και τα χέρια των έξι αδελφών της.
Oι υπόλοιπες φωτογραφίες που κέρδισαν βραβεία
«Η ζωή σε μια βαλίτσα». Το δεύτερο βραβείο κέρδισε ο Ρίτσαρντ Γουεϊνράιτ και απεικονίζει τη μοναδική βαλίτσα που μπορούσε να πάρει μαζί της μια οικογένεια από τη συριακή πόλη Χομς καθώς ξεκινούσε το ταξίδι προς την Ιορδανία. Το σπίτι και ο φούρνος που είχαν στη Συρία καταστράφηκαν και έτσι μόνη λύση που τους απέμεινε ήταν η ξενιτιά…
Το τρίτο βραβείο κέρδισε η Χέδερ Τικόσκι για τη φωτογραφία της γυναίκας που αντιμετωπίζει κατάματα το νέο της κορμί, μετά τη μαστεκτομή.
Καπνός και τέφρα βγαίνουν από το ενεργά ηφαίστεια Μάουντ Μπρόμο και Μάουν Σεμερού της Ινδονησίας… 
Το παιχνίδι με τις λάμπες υγραερίου παραλίγο να καταλήξει σε τραγωδία. Κοριτσάκι νοσηλεύεται σε ιατρείο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα στο Αφγανιστάν, τυλιγμένο με ισοθερμικές κουβέρτες, μετά τα εκτεταμένα εγκαύματα που υπέστη.
Διαφημιστικές πινακίδες στο Κάιρο.
Αγόρι ενάντια στον άνεμο. Η συγκεκριμένη φωτογραφία ελήφθη κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας στην ακτή Κουγκ στην Αυστραλία.
Η εξοχή στο Κόδριγκτον της Αυστραλίας…
Ενα ζευγάρι με… διαφορετικό ντύσιμο.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *