ΓΑΣΤΡΙΤΙΔΑ ΚΑΙ ΟΜΟΙΟΠΑΘΗΤΙΚΗ. ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΣΙΓΟΥΡΑ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ

Η ομοιοπαθητική θεραπεία για το στομάχι που πονάει, δηλαδή για την λεγόμενη γαστρίτιδα, έχει δύο σκέλη :

α) την αντιμετώπιση και την ηρεμία του ψυχοδιανοητικού προβλήματος

β) τα σωματικά συμπτώματα που συνήθως είναι ξινίλες, καούρες, αναγωγές της τροφής, συσφικτικός πόνος, ανησυχία, εφίδρωση, φόβος για την υγεία και γενική δυσφορία…..
Στρεσογόνοι παράγοντες

Η γρήγορη καθημερινότητα, το στρες, η κακή διατροφή αποτελούν στοιχεία της σημερινής εποχής που απειλούν την υγεία του στομάχου μας. Οι πιο συχνές επισκέψεις στο γαστρεντερολόγο αφορούν ενοχλήσεις όπως οι καούρες, η δυσκολία στις εντερικές κενώσεις, το κοιλιακό φούσκωμα, ο πόνος και το έλκος. Ο γιατρός είναι ο αρμόδιος που κάνει τη διάγνωση της νόσου αλλά η επιλογή της θεραπείας που θα ακολουθηθεί είναι στην ευχέρεια του ασθενούς.

Αναρωτηθήκατε ποτέ;

Πριν κάποιος επιλέξει την αγωγή που είναι πιο κατάλληλη για εκείνον καλό θα ήταν να αναρωτηθεί τα εξής:

«Πόσες είναι οι φορές που είμαι σε ευχάριστη διάθεση και η πέψη μου γίνεται γρηγορότερα χωρίς φούσκωμα ή πόνο;»
«Πως πάει η δυσκοιλιότητά μου όταν έχω περάσει μία καλή ημέρα;»
«Πονάει το στομάχι μου όταν η δουλειά πηγαίνει καλά;»

Υπάρχουν πολλές φορές που έχουμε όλοι αναλογιστεί τι συμβαίνει στην υγεία μας παράλληλα με τη ψυχολογία μας. Η κακή ψυχολογία είναι ένας από τους πιο συχνούς εχθρούς για την εύρυθμη λειτουργία του στομάχου μας.

Πες τα όλα για να το σώσεις

Τα περισσότερα στομαχικά προβλήματα συμβαίνει να γεννιούνται από αγχώδη άτομα. Και δεν είναι καθόλου τυχαίο καθώς το αυτόνομο νευρικό σύστημα συνδέεται άμεσα με το πεπτικό. Όταν λοιπόν το άτομο συνηθίζει να αγχώνεται κατ’ επέκταση κλονίζεται και η φυσιολογική λειτουργία του στομάχου του.
Η ομοιοπαθητική ερευνά συνολικά το άτομο, τη συμπτωματολογία του καθώς και στοιχεία της ιδιοσυγκρασίας του. Αναφέρεται σε κληρονομικά στοιχεία, σε διατροφικές προτιμήσεις, σε συνήθεις αρεσκείες της καθημερινότητάς του και σε ότι μπορεί να διαμορφώσει μία ολοκληρωμένη εικόνα για το άτομο.

Ολιστική διερεύνηση

Ο ομοιοπαθητικός ιατρός είναι αυτός που συνταγογραφεί την ομοιοπαθητική φαρμακευτική συνταγή. Η συνταγογράφηση έρχεται ως απόρροια του πλήρους ιστορικού που δόθηκε κατά τη διάρκεια της ιατρικής επίσκεψης. Η φαρμακευτική θεραπεία στοχεύει πάντα στην επίλύση τόσο των νοσηρών προβλημάτων όσο και στην ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού και της καλής ψυχολογίας. Αυτός είναι και ο λόγος που το άτομο διευρευνάται από τον ομοιπαθητικό εξονυχιστικά αναλύοντας όλες τις πλευρές του. Η θεραπεία είναι πάντα εξατομικευμένη και αφορά μόνο το συγκεκιμένο άτομο την εκάστοτε φορά.

Είναι καλό για εμένα

Το ομοιοπαθητικό φάρμακο περιέχει καθαρά φυσικές ουσίες υπεραιωμένες ύστερα από τη διαδικασία της δυναμοποίησης. Ακολουθώντας μία επιλογή απολύτως συμβατή με τη φύση μας και εκμεταλλευόμενοι όσα υπάρχουν γύρω μας στη φύση η ομοιοπαθητική ιατρική είναι αυτή που μπορεί να βοηθήσει δίνοντας μία νέα πνοή σε εμάς και λύσεις σε ότι μας ταλαιπωρεί.

Η ομοιοπαθητική θεραπεία για το στομάχι που πονάει, δηλαδή για την λεγόμενη γαστρίτιδα, έχει δύο σκέλη :

Α) την αντιμετώπιση και την ηρεμία του ψυχοδιανοητικού προβλήματος

Β) τα σωματικά συμπτώματα που συνήθως είναι ξινίλες, καούρες, αναγωγές της τροφής, συσφικτικός πόνος, ανησυχία, εφίδρωση, φόβος για την υγεία και γενική δυσφορία. Η ομοιοπαθητική δηλαδή δεν δρα μόνο στα σωματικά συμπτώματα αλλά και στη ψυχική αναστάτωση που τα προκαλεί.

ego.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *