Άγιος Παΐσιος, Βαρουφάκης και η νέα χαφιεδο-κάρτα του πολίτη

Τι νέο φαίνεται να φέρνει στον πόλεμο για της πάταξης της διαφθοράς η Νέα Ελληνική Κυβέρνηση όπως αρέσκεται να την ονομάζει ο κ. Τσίπρας; Τίποτα καινούριο…
ότι ακριβώς είχαν εξαγγείλει και οι ΓΑΠ και Σαμαράς: την κάρτα του πολίτη. Στις 26/11/2010 ο κ. Τσίπρας ως βουλευτής είχε υποβάλει ερώτηση προς τον υπουργό Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, για την Ηλεκτρονική Κάρτα Πολίτη που σχεδίαζε η τότε κυβέρνηση . Μεταξύ άλλων αναφέρει:

«…..
• Στη Γερμανία, η προετοιμασία της κάρτας, υψηλών τεχνικών προδιαγραφών, κράτησε δέκα χρόνια με συμβόλαιο που έκανε η κυβέρνηση με εξειδικευμένη εταιρεία. Παρά την υψηλή τεχνική προετοιμασία, ομάδα χάκερς, κατάφερε με την έναρξη λειτουργίας της κάρτας να τροποποιήσει στοιχεία της και να την καταστήσει ευάλωτη, με λογισμικό που βρίσκεται δωρεάν στο διαδίκτυο.
• Στην Μεγάλη Βρετανία, το κόστος παραγωγής της κάρτας εκτιμήθηκε αρχικά περί τα 10 και 20 εκατομμύρια λίρες (εκτίμησητου London School of Economics το 2009), ποσό που θα προσέθετε πολύ μεγάλο οικονομικό βάρος στην χώρα. Επιπλέον στην Μ. Βρετανία υπάρχουν 2 είδη κάρτας, μια για τους πολίτες της χώρας και μια για τους πολίτες άλλων χωρών εκτός ΕΕ.
……

Δεδομένου ότι
– Εξαγγέλλεται ένα έργο χωρίς εξειδικευμένο τεχνικό σύμβουλο, χωρίς χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, χωρίς υπολογισμό τουκόστους προετοιμασίας, κατασκευής και συντήρησης και το κυριότερο χωρίς υπολογισμό του οφ έλους που θα προκύψει, αν προκύπτει όφελος για τους πολίτες και τους θεσμούς του κράτους.
– Στο διαδίκτυο η διαβούλευση του σχετικού κειμένου έχει δεχθεί εκατοντάδες αρνητικά σχόλια μέσα σε λίγα μόλις εικοσιτετράωρα.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός
1. Ποιους πολίτες θα αφορά η κάρτα;
2. Θα είναι υποχρεωτική η απόκτησή της;
3. Με τι κόστος θα επιβαρυνθεί ο κάθε πολίτης για την προμήθειά της;
4. Ποιος θα αναλάβει το οικονομικό βάρος λειτουργίας της τεράστιας υπηρεσίας που θα απαιτηθεί να συγκροτηθεί, προκειμένου να συντηρηθεί τεχνικά και να λειτουργήσει με σοβαρότητα και ασφάλεια;
5. Ποιος θα αναλάβει το έργο προετοιμασίας και κατασκευής της κάρτας;
6. Ποιο θα είναι το κόστος κατασκευής της κάρτας και της συντήρησης αυτής της ψηφιακής υπηρεσίας;

…..

Οι ερωτώντες βουλευτές:
Τσίπρας Αλέξης

Διώτη Ηρώ»

Πως λοιπόν τώρα εξαγγέλλει την ηλεκτρονική κάρτα για κάθε πολίτη ως μέσο για την άμεση πάταξη της φοροδιαφυγής από την στιγμή που γνωρίζει πολύ καλά ότι η υλοποίηση ενός τέτοιου συστήματος ηλεκτρονικού ελέγχου και καταγραφής των συναλλαγών θα απαιτήσει τεράστια κεφάλαια ενώ το αποτέλεσμα θα είναι αμφίβολο (και λόγο του μεγάλου χρόνου που θα απαιτηθεί για την ολοκλήρωση του).

Είναι άξιο απορίας πως μένουν έξω από την οικονομική ατζέντα τις τελευταίες μέρες θέματα όπως: ο λογιστικός έλεγχος για την διευκρίνηση του επαχθούς μέρους του χρέους, καθώς και οι τεράστιες πλουτοπαραγωγικές πηγές της Ελλάδας η εκμετάλλευση (και όχι ιδιωτικοποίηση) των οποίων θα αρκούσε να αποτινάξουμε μια για πάντα τον ζυγό που μας έχουν επιβάλλει. Είναι προφανές ότι οι αρμόδιοι υπουργοί (π.χ. ο κ. Βαρουφάκης) σύρονται (για να μην πω εκβιάζονται) από τα γνωστά διεθνή και ευρωπαϊκά θεσμοθετημένα όργανα προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση: «πρέπει να παταχθεί η διαφθορά και η φοροδιαφυγή στην Ελλάδα ώστε να ξαναγίνεται αξιόπιστοι… μόνο έτσι θα σας κουρέψουμε το χρέος και θα είμαστε ότι δεν θα κυλίσετε πάλι στα ίδια λάθη»

Διαβάζοντας τα λόγια του Άγιου Παϊσίου από το βιβλίο «σκεύος εκλογής», σελ.421 (του αγιορείτη ιερομόναχου Χριστοδούλου Αγγελόγλου, που εκδόθηκε το 1996 ) παρατηρούμε την απίστευτη σύμπτωση με τα σημερινά δεδομένα:
«Επέβαλαν (και θα επιβάλλουν) στη χώρα μας ένα πολύ μεγάλο εξωτερικό δημόσιο χρέος, τόσο μεγάλο που , όχι μόνον να μη μπορούμε να το ξεχρεώσουμε, αλλά ούτε τους τόκους αυτού του δανείου να μην προλαβαίνουμε. Με αυτό καταφέρνουν με εύλογη δικαιολογία να επιβάλλουν στο λαό ένα οικονομικό πρόγραμμα εξόντωσης, έως εσχάτων.
Θα επιβάλλουν συνεχώς νέα οικονομικά μέτρα, δυσβάστακτα, φόρους ασήκωτους και πάρα πολλά άλλα μέτρα, έτσι ώστε να κάνουν το λαό να αγανακτήσει. Και τι θα πετύχουν με αυτό;
Ακούστε• Ο λαός καταπιεζόμενος από τα δυσβάστακτα οικονομικά μέτρα θα ζητάει κάποια στιγμή να ξανασάνει, αλλά αυτή τη στιγμή δεν πρόκειται να του τη χαρίσουν ποτέ, παρά μόνον έως ότου σκύψει το κεφάλι του εντελώς στο έδαφος, δηλώνοντας τέλεια υποταγή στο καινούργιο τους σύστημα.
Θα λένε: Έχετε δίκιο που διαμαρτύρεσθε, όμως έχετε μεγάλο εξωτερικό χρέος και αυτοί που έχουν πολλά λεφτά φοροδιαφεύγουν• για να μη σας επιβάλλουμε άδικα μεγάλους φόρους κτλ. πρέπει να αποδεχθείτε το τέλειο σύστημα ηλεκτρονικού οικονομικού ελέγχου.
Έτσι ώστε να βλέπουμε ποιοί είναι οι νομοταγείς πολίτες και ποιοί οι φοροφυγάδες. Ταυτόχρονα θα παρέχουν μέσω του ηλεκτρονικού οικονομικού συστήματος πολλές διευκολύνσεις.
Με όλα αυτά μας αποπροσανατολίζουν για να μπορέσουν με πολύ εύσχημο τρόπο και χωρίς να γίνουν αντιληπτοί να μπουν στο σπίτι μας. Να γνωρίζετε ότι θα ασκήσουν πιέσεις με πολλούς τρόπους, ιδιαίτερα στους πολιτικούς μας άρχοντες. Εμείς όμως ας μη βλέπουμε τους δικούς μας πολιτικούς, αλλά αυτούς που τους τα επιβάλλουν από το παρασκήνιο με τη βία, ύπουλα και εξαπατώντας τους».

Σχόλιο 1ο:

Πόσο μεγάλη ευθύνη έχουν οι πνευματικοί όταν έδιναν τόσα χρόνια άφεση αμαρτιών σε πνευματικοπαίδια τους για φοροδιαφυγή (μην κόβεις αποδείξεις, μην τα δηλώνεις όλα στη εφορία– έχεις παιδιά- αφού το κράτος σε κλέβει, κλέψε κι εσύ). Όλοι αυτοί οι χριστιανοί χωρίς να το καταλάβουν, έδωσαν το καλύτερο «πάτημα» στην Νέα Τάξη Πραγμάτων να επιβάλλει τον οικονομικό της έλεγχο.

Σχόλιο 2ο:

Ο Άγιος Παΐσιος συμβούλευσε να μην «βλέπουμε» τους δικούς μας πολιτικούς αλλά τους ξένους παράγοντες που εκβιάζουν τους δικούς μας. Πολλοί από τους νέους υπουργούς κάνουν τον δικό τους αγώνα φιλότιμα παλεύοντας με θηρία κυριολεκτικά. Θα συμβουλεύαμε τον κ. Βαρουφάκη να διαβάσεις τις προφητείες του Αγ. Παΐσίου και να αξιολογήσει τις προτάσεις που του κάνουν οι εταίροι. Είναι τεράστια η ευθύνη μας να στηρίξουμε όσους Υπουργούς παλεύουν για τα συμφέροντα της Ελλάδας χωρίς να πέφτουμε στην παγίδα του διχασμού.

πηγή: pentapostagma.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *