Ο Σουλτάνος έγινε το «γιουσουφάκι» των Γερμανών

του Αριστοτέλη Βασιλάκη

Την ώρα που η νέα Ελληνική κυβέρνηση βρίσκεται σε δυσχερή θέση έναντι των πρώην εταίρων και νυν δανειστών-τοκογλύφων που μας θέλουν «εταίρες», κατά μια περίεργη σύμπτωση η χώρα μας «περικυκλώνεται» διπλωματικά, σε όλα τα εθνικά της μέτωπα…

Στο Σκοπιανό αίφνης ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ αποκάλεσε ΕΠΙΔΕΙΚΤΙΚΑ Μακεδονία, το σλαβικό μόρφωμα. Μπορούμε να αντιληφθούμε πως ο απόγονος των βίκινγκς είναι ανιστόρητος. Ωστόσο είναι δεδομένο πως οι «υποβολείς» του, γνωρίζουν πολύ καλά την παγκόσμια ιστορία, πολύ δε περισσότερο την Ελληνική. Είναι προφανές πως τα «παπαγαλίσματα» του Νορβηγού, έχουν στόχευση, να «πιέσουν» την Ελλάδα, σε μια συγκυρία, που κρίνεται αν η χώρα μας θα παραδοθεί οριστικά και αμετάκλητα, στην σφαίρα επιρροής της Γερμανίας.
Την ίδια στιγμή ο Αλβανός πρωθυπουργός Έντι Ράμα, έστειλε έντονο διάβημα που επιδόθηκε στον Έλληνα πρεσβευτή στα Τίρανα. Στην ουσία ο Αλβανός εθνικιστής κολλητός του Βενιζέλου προχώρησε σε ευθεία αμφισβήτηση της ελληνικής κυριαρχίας στο χερσαίο χώρο της Νοτίου Ηπείρου!!!
Είναι αντιληπτό πως το όραμα της «Μεγάλης Αλβανίας», με το οποίο έχουν μπολιαστεί γενιές και γενιές Αλβανών, αποτελεί ένα ψευτοεθνικό ιδεολόγημα συγκεκριμένων συμφερόντων. Είναι αστείο να πιστεύει κανείς, σε μια παγκοσμιοποιημένη κοινωνία και ιδιαίτερα μάλιστα στην Ευρώπη, όπου ο Γιούνγκερ «ονειρεύεται» κατάργηση συνόρων και ένα κράτος, οι Αλβανοί – δηλαδή η πλέον υποανάπτυκτη ευρωπαϊκή χώρα – να ονειρεύεται αλλαγή συνόρων σε βάρος της Ελλάδας;
Είναι ξεκάθαρο πως η κρίση στα Σκόπια, που δημιούργησαν οι δολοφόνοι του UCK, έχει στόχευση. Εντάσσεται στο πλαίσιο της «ισλαμοποίησης» των Βαλκανίων. Είναι δεδομένο, πως πίσω από τις «γραφικότητες» του Ράμα, κρύβεται ο αρχιερέας της γραφικότητας, της αλαζονείας και της αμετροέπειας, ο Ερντογάν και το γιουσουφάκι του, ο Νταβούτογλου.
Το στοιχείο που δημιουργεί υποψίες-βεβαιότητες ότι η Άγκυρα επιδιώκει τη δημιουργία μετώπου κατά της Ελλάδας είναι η συνάντηση του Ερντογάν με το κόμμα των Τσάμηδων, το PDIU, κατά την επίσκεψή του στα Τίρανα. Η συνάντηση με το PDIU καμία άλλη ερμηνεία δεν έχει παρά την υποδαύλιση του «ζητήματος» των Τσάμηδων, οι οποίοι να θυμίσουμε στον ανιστόρητο Γενς Στόλτενμπεργκ είναι εγκληματίες πολέμου και αυτή την στιγμή στην Ελλάδα, δεν ζει, ούτε ένας απόγονος τους, έστω τέταρτης γενιάς.
Κι επειδή ο Ερντογάν είναι τόσο αλαζόνας, δεν αρκείται στο να προσπαθεί να δημιουργεί ζητήματα στην Ελλάδα, μέσω του Αλβανού κολλητού του Βενιζέλου. Με συνεχείς παραβιάσεις στο Αιγαίο και υποδαύλιση θεμάτων αυτονομίας στην Θράκη, πιέζει την Ελλάδα για μια σειρά από ζητήματα…
Το πρώτο ζήτημα που θέλει να «λύσει» ο Ερντογάν με την Ελλάδα, είναι βέβαια η ΑΟΖ. Δυστυχώς γ’ αυτόν, με βάση το Διεθνές δίκαιο και όχι τους Τουρκικούς λεονταρισμούς, τα πετρέλαια, που βρίσκονται στον βυθό του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου, ανήκουν σε άλλους… Αυτό το γεγονός σε συνδυασμό με την αλαζονεία του, τον έχουν οδηγήσει σε πρωτοφανή για την τουρκική διπλωματία διεθνή απομόνωση. Η αλήθεια είναι πως ο Ερντογάν, δεν βλέπει κανένα σύμμαχο τριγύρω του, πλην των ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ του ISIS και του Κατάρ.
Το δεύτερο ζήτημα, είναι το Κουρδικό… Στις επικείμενες τουρκικές εκλογές, οι Κούρδοι κατεβαίνουν για πρώτη φορά ενωμένοι και διεκδικούν με αξιώσεις την είσοδο τους στην Βουλή.
Συγκεκριμένα το «παιχνίδι» θα παιχτεί στο αν θα καταφέρει το φιλοκουρδικό κόμμα HDP να ξεπεράσει το ποσοστό 10% που θα του δώσει την δυνατότητα να εκλέξει βουλευτές και να μπει στην επόμενη βουλή.
Στην περίπτωση αυτή οι ισλαμιστές δεν θα μπορέσουν να κατακτήσουν την αυτοδυναμία για την οποία αγωνίζονται και κατά συνέπεια δεν θα μπορέσουν να προωθήσουν την συνταγματική μεταρρύθμιση που έχουν σχεδιάσει και που είναι «ραμμένη» και «κομμένη» στα μέτρα της νεοοθωμανικής τους ιδεοληψίας και της επιδίωξης τους για μονοκρατορία στα πολιτικά πράγματα της χώρας.
Είναι ξεκάθαρο πως η κρισιμότητα αυτών των εκλογών συνδέεται με τις εξελίξεις πολύ σημαντικών ζητημάτων στον ευρύτερο περίγυρο της Τουρκίας, όπως ο εμφύλιος στην Συρίας, το πρόβλημα των Τζιχαντιστών, το θέμα των ενεργειακών αγωγών, το ουκρανικό και η συνδυασμένη εμφάνιση στην ανατολική Μεσόγειο ρωσικών και κινεζικών πολεμικών πλοίων.
Όλ’ αυτά αναγκάζουν τον στριμωγμένο στα σχοινιά Ερντογάν, να εξάγει τα εσωτερικά του προβλήματα, στο Αιγαίο, την Κύπρο, την Θράκη, την Αλβανία και τα Σκόπια…
Το άσχημο είναι, πως η εξαγωγή της Τουρκική κρίσης στα Βαλκάνια, εξυπηρετεί απόλυτα τους Γερμανούς, οι οποίοι εκμεταλλεύονται άριστα τον ανταγωνισμό των ΗΠΑ-Ρωσίας και προσπαθούν να ενδυναμώσουν τον ζωτικό τους χώρο και τις σφαίρες επιρροής τους…

akropolipress.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *