Τη γλιτώνει ο Στρος – Καν ελλείψει στοιχείων

Η εισαγγελία της Λίλλης στη Βόρεια Γαλλία, ανακοίνωσε σήμερα πως ελλείψει επαρκών αποδείξεων δεν μπορεί να ασκηθεί δίωξη σε βάρος του Ντομινίκ Στρος-Καν για μαστροπεία στην αποκαλούμενη υπόθεση του ξενοδοχείου Κάρλτον της Λίλλης….
Η εισαγγελία δήλωσε πως δεν θα ασκήσει δίωξη σε βάρος δύο προσώπων, του Ντομινίκ Στρος-Καν και του Ζαν-Λικ Βερζέν, πρώην περιφερειακού διευθυντή της εταιρείας δημοσίων έργων Eiffage Travaux.

«Σε ό,τι τους αφορά, η εισαγγελία εκτιμά πως δεν υπάρχουν επαρκείς αποδείξεις» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Μια έρευνα σε βάρος του πρώην γενικού διευθυντή του ΔΝΤ είχε αρχίσει στις 26 Μαρτίου 2012 για «μαστροπεία από οργανωμένη συμμορία» επειδή είχε συμμετάσχει σε βραδιές με εκδιδόμενες γυναίκες που αμείφθηκαν γι’ αυτές, κυρίως στο Παρίσι και την Ουάσινγκτον.

Ο Ντομινίκ Στρος-Καν υποστήριξε πως αγνοούσε ότι αυτές οι γυναίκες, τις οποίες του είχαν παρουσιάσει ένας επιθεωρητής της αστυνομίας και επιχειρηματίες, εκδίδονταν επί χρήμασι.

Στην υπόθεση αυτή, η εισαγγελία ζητεί την παραπομπή 12 άλλων προσώπων «για πράξεις που μπορούν να χαρακτηρισθούν μαστροπεία, καθώς και για ορισμένα από αυτά για απάτη, κατάχρηση εμπιστοσύνης, κατάχρηση κοινωνικών αγαθών».

Οι ανακριτές έχουν την επιλογή να ακολουθήσουν ή όχι τις προτάσεις της εισαγγελίας.

Τον Οκτώβριο η εισαγγελία της Λίλλης είχε ήδη βάλει στο αρχείο τις κατηγορίες για βιασμό εναντίον του Ντομινίκ Στρος-Καν στο περιθώριο αυτής της υπόθεσης του ξενοδοχείου Κάρλτον.

Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση
zougla.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *