Μέρα με τη μέρα… βασανιστικά πιο φτωχοί…

Στα 46 του χρόνια η οικονομική ανέχεια τον οδήγησε να κλέψει για να δώσει χαρά στο παιδί του…


Γράφει η Γιώτα Περήφανου


Διαβάζοντας μια είδηση η οποία έπαιξε σε πολλά διαδικτυακά μέσα για έναν απελπισμένο πατέρα της ελληνικής περιφέρειας, ο οποίος έκλεψε…

ένα κουτί πολύχρωμους μαρκαδόρους που χρειαζόταν το παιδί του στο σχολείο, ένιωσα σοκαρισμένη.

Η αστυνομία κάνοντας το καθήκον της πέρασε τις χειροπέδες στον 46χρονο από το Βόλο και τον οδήγησε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών της πόλης.

Ακόμη και ο εισαγγελέας λύγισε μπροστά σ’ αυτή τη τραγική φιγούρα της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας και ο «κλέφτης» αφέθηκε ελεύθερος.

Πόσο χαμηλά έχει πέσει η ανθρώπινη αξιοπρέπεια! 

Να φτάσει ένας τίμιος άνθρωπος σε σημείο να κλέψει για πρώτη φορά στη ζωή του επειδή ο ίδιος – άνεργος και μαχητής της δύσκολης καθημερινότητας – δεν ήθελε να αφήσει το παιδί του χωρίς μαρκαδόρους για να μην του στερήσει τη χαρά να ζωγραφίσει έναν κόσμο καλύτερο απ’ αυτόν στον οποίο μας έχουν υποβάλει να ζούμε σαν τους απόκληρους.

Ο δυστυχής πατέρας “πάτησε” την υπόληψη του για να μην νιώσει το παιδί του, ούτε για μια στιγμή, μειονεκτικά σε σύγκριση με τους υπόλοιπους συμμαθητές του.

Δεν μπορείς να συμπληρώσεις περισσότερες λέξεις σε μια τέτοια είδηση, που αποτυπώνει ρεαλιστικά και δραματικά τις τραγικές συνθήκες διαβίωσης πολλών ελληνικών οικογενειών.

Κλείνοντας θέλω να αναφέρω ένα άλλο περιστατικό που εκτυλίχτηκε πρόσφατα μπροστά στα μάτια μου σε ένα σούπερ μάρκετ.

Σε αυτή την περίπτωση δεν είχαμε κλοπή αλλά δύο μελαγχολικά πρόσωπα, μια γιαγιά με την κόρη της, που αναγκάστηκαν να αφαιρέσουν τρεις φορές από το ζύγι τις ντομάτες που είχαν πάρει γιατί δεν τους έφταναν τα λεφτά τους.

Κατέληξαν με τρεις ντομάτες για να περάσουν το μήνα τους…

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *