Η ελληνική επιχείρηση «καθαρά χέρια» καρκινοβατεί!

Γράφει ο Μαγια

Απόρρητη η λίστα των 85.000 προσώπων τα οποία είχαν στείλει στο εξωτερικό εμβάσματα, άνω των 200.000 ευρώ, κατά περίπτωση, από το 2010 και εντεύθεν…

Ο αρμόδιος υπουργός για την καταπολέμηση της διαφθοράς και του μαύρου χρήματος Π. Νικολούδης, κωλύεται εκ του Νόμου να δημοσιοποιήσει τον σχετικό κατάλογο, δεδομένου ότι προέρχεται από «απόρρητες πληροφορίες της Ανεξάρτητης Αρχής του άρθρου 7 του Ν. 3691/2008, της οποίας (ο ίδιος) ήταν πρόεδρος μέχρι τις 26-01-2015».
Σύμφωνα με καταγγελίες που εξαπέλυσε, από τηλεοπτικού βήματος, ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Α. Μητρόπουλος, «δεν υπάρχει υπουργός Οικονομικών, η οικογένειά του που να μην είναι στη λίστα αυτή» και ότι «στη λίστα είναι πολιτικοί και εν ενεργεία πολιτικοί, από όλα τα κόμματα εκτός από το ΚΚΕ».
Ουδείς ισχυρίζεται ότι η αποστολή των εμβασμάτων στο εξωτερικό είναι εξ ορισμού παράνομη. Ούτε αποτελεί έκπληξη εάν ανάμεσά τους βρίσκεται όλος ο συρφετός της Διαπλοκής και της Υποτέλειας που μας έφερε ως εδώ.
Το ζητούμενο δεν είναι να μάθουμε τα ονόματα των κλεπτοκρατών, αλλά πως ο εσμός των …εντιμότατων ληστών με τα λευκά κολάρα, που συνεχίζει να πίνει εις υγείαν των κορόιδων, θα επιστρέψει τα κλεμμένα!
Αυτό είναι ένα από τα μεγάλα όνειρα-ελπίδες του ελληνικού λαού, που περιμένει να γίνει πραγματικότητα τώρα, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Γι’ αυτό την ψήφισαν, γι’ αυτό παραμένουν δίπλα της και σήμερα, παρά τις οδύνες και την καθημερινή αγωνία για επιβίωση.
Καλές οι αποκαλύψεις, οι διαπιστώσεις και οι προθέσεις του Π. Νικολούδη, αλλά δεν είναι ούτε εισαγγελέας, ούτε ρεπόρτερ.
Θα έπρεπε, ήδη, να είχε θεσπιστεί το ανάλογο νομικό πλαίσιο και να είχε δημιουργηθεί ο κατάλληλος μηχανισμός, ώστε να ξεκινήσει η ελληνική επιχείρηση «καθαρά χέρια», λειτουργώντας ως εργαλείο κάθαρσης και δαμόκλειος σπάθη πάνω από το κεφάλι κάθε διεφθαρμένου.
Η κυβέρνηση μάχεται σε δύο μέτωπα: της διαπραγμάτευσης και της διακυβέρνησης, με τις εξελίξεις στο ένα να επηρεάζουν τις εξελίξεις στο άλλο.
Ωστόσο, για να μπορεί να συνεχίσει να διαπραγματεύεται, πρέπει να αρχίσει να κυβερνά με αριστερούς όρους.
Ο καθηγητής Γιάννης Μηλιός, η φωνή της συνείδησης του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπεύθυνος της οικονομικής πολιτικής του, προειδοποιεί: «Παρά τα όποια λάθη ή αστοχίες η κυβέρνηση έχει μόνο ένα δρόμο να πετύχει: με ένα άλμα προς τα μπρος, δίπλα στους πολίτες που την υποστηρίζουν». Και αυτό θα γίνει «με μεταρρυθμίσεις, με την αποκατάσταση της δημοκρατίας παντού και με ένα νέο εσωτερικό «μνημόνιο» για την καταπολέμηση της διαφθοράς, της διαπλοκής, της φοροδιαφυγής και του παράνομου πλουτισμού σε βάρος του δημοσίου». Και προσθέτει:
«Βασικό ζητούμενο είναι η «αντίστροφη αναδιανομή», που σημαίνει πολιτικές κοινωνικής δικαιοσύνης, μεταφορά των βαρών στους «έχοντες», ένα «μνημόνιο για το μεγάλο κεφάλαιο», που θα αποφέρει τα χρηματοδοτικά μέσα για την υλοποίηση του προγράμματός μας».
Άλλωστε, αυτή η εσωτερική δυναμική μπορεί να τροφοδοτήσει αποφασιστικά την αποτελεσματικότητα της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *