Γιατί φεύγουν στο εξωτερικό μεγάλες ελληνικές εταιρείες

Η ΦΑΓΕ μεταφέρει την έδρα της στο Λουξεμβούργο. Αυτό πλέον, λίγο ως πολύ, είναι γνωστό. Εκείνο το οποίο δεν γνωρίζει ωστόσο ο πολύς κόσμος είναι ότι και άλλες εταιρείες, αναλόγου μεγέθους με τη γνωστή γαλακτοβιομηχανία, εξετάζουν την ίδια κίνηση, για λόγους που δεν έχουν να κάνουν μόνο με τις φορολογικές διευκολύνσεις που πετυχαίνουν, αλλά και γι’ άλλους, πολύ πιο …..
πρακτικούς, όπως το να μπορούν να συναλλάσσονται χωρίς πρόβλημα με τους ξένους εταίρους και προμηθευτές τους.
Μεταφέροντας την έδρα της εταιρείας σε κάποια ευρωπαϊκή χώρα, μια εταιρεία μπορεί, για παράδειγμα, να εκδίδει εγγυητικές τραπεζών, εκεί όπου εμφανίζεται να έχει το «στρατηγείο» της. Κατ΄ αυτόν τον τρόπο, αποφεύγει το εμπόδιο του αποκλεισμού που υφίσταται οποιαδήποτε εταιρεία επιχειρεί σήμερα να κάνει δουλειές προσκομίζοντας εγγυητικές ελληνικών τραπεζών, που δεν γίνονται δεκτές από τρίτους προμηθευτές.
Κι έτσι επιστρέφει και πάλι στο χρηματοπιστωτικό στερέωμα, απ’ όπου σήμερα είναι αποκλεισμένη έχοντας ως έδρα τη χώρα μας. Αυτός, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι και ο βασικός λόγος που οι εγχώριες εταιρείες φεύγουν από την Ελλάδα ή ετοιμάζονται να φύγουν. Και σύμφωνα με πληροφορίες, την ίδια κίνηση – με αυτή της ΦΑΓΕ – εξετάζουν κι άλλα μεγάλα «μαγαζιά», το ίδιο ή και ακόμα μεγαλύτερα.

http://www.voria.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *