«Με μονόπλευρες περικοπές δεν μπορεί να αναπτυχθεί μια εθνική οικονομία»

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα Kleine Zeitung, τάσσεται κατά των μονομερών περικοπών στους προϋπολογισμούς των κρατών.


«Δεν χρειάζεται να είναι κάποιος καθηγητής οικονομίας για να καταλάβει ότι με μονόπλευρη περικοπή του προϋπολογισμού ποτέ δεν αναπτύχθηκε μια εθνική οικονομία», επισημαίνει ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου, προσθέτοντας πως «συνεχώς περικόπτονται προϋπολογισμοί και σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Ισπανία και η Ιταλία, υπάρχει ύφεση».

Ο κ. Σουλτς διερωτάται «γιατί θα πρέπει, σε χώρες που βρίσκονται σε κρίση, οι απλοί άνθρωποι να πληρώνουν με συνέπεια τους φόρους τους και πολλοί πλούσιοι να εξάγουν αφορολόγητα τα χρήματά τους στο εξωτερικό ή σε φορολογικούς παραδείσους».

Προειδοποιεί ακόμη ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε πραγματικό κίνδυνο, διότι τη στιγμή που θα έπρεπε να εμβαθυνθεί η ευρωπαϊκή συνεργασία, η συναίνεση έχει φτάσει στο χειρότερο σημείο. Παντού στην Ευρώπη, όπως παρατηρεί, η Ευρωπαϊκή Ένωση γίνεται αποδιοπομπαίος τράγος, στη Γερμανία για το ό,τι οι Γερμανοί πρέπει να πληρώνουν, στην Ελλάδα, γιατί οι Έλληνες πρέπει να υφίστανται περικοπές.

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τονίζει ότι οι Βρυξέλλες θα πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως η Ε.Ε. πρέπει να επικεντρωθεί στα ουσιώδη, για παράδειγμα, στις παγκόσμιες εμπορικές σχέσεις, στον αγώνα κατά της κερδοσκοπίας, στην κλιματική αλλαγή και στα μεταναστευτικά ζητήματα, ενώ από την άλλη θα πρέπει να οι ευρωπαίοι ηγέτες να συνειδητοποιήσουν πως καμία χώρα δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μόνη της τις παγκόσμιες προκλήσεις του 21 ου αιώνα.

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *