Ανυποχώρητοι Ραγκούσης – ιδιοκτήτες ταξί

Ανυποχώρητοι είναι οι ιδιοκτήτες ταξί, οι οποίοι συνεχίζουν για δεύτερη εβδομάδα τις κινητοποιήσεις τους, αντιδρώντας στην απελευθέρωση του επαγγέλματός τους. Ανυποχώρητος όμως εμφανίζεται και ο υπουργός Μεταφορών, ο οποίος με άρθρο του στα «Νέα».
Ο Γιάννης Ραγκούσης, επιμένει στο….
άνοιγμα του επαγγέλματος, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Αν το συγκεκριμένο επάγγελμα παραμείνει κλειστό, τι πετυχαίνουμε; Προστατεύουμε τα αδικαιολόγητα προνόμια των λίγων-και δεν μιλώ βέβαια για το σύνολο των ιδιοκτητών ταξί, γιατί δεν είναι όλοι ίδιοι-και όχι τα δικαιώματα των πολλών». Και προσθέτει δείχνοντας το τι πρόκειται να επακολουθήσει: «Τι ηθικό έρεισμα έχει μία πολιτική που εμφανίζεται άτεγκτη με τους αδύναμους και ευέλικτη με όσους πλήττουν με έκνομες ενέργειες το δημόσιο συμφέρον;». Και ο κ. Ραγκούσης, καταλήγει λέγοντας ότι όταν το υπουργείο γνωστοποιήσει το επόμενο διάστημα τη συνολική πρόταση και τους κανόνες που διέπουν την απελευθέρωση του επαγγέλματος, θα δώσει στους ιδιοκτήτες ταξί χρόνο για να επισημάνουν τα στοιχεία που συμφωνούν και τα στοιχεία που διαφωνούν. «Μέχρι τότε είναι παντελώς αδικαιολόγητη κάθε μορφή κινητοποίησης και μάλιστα με θύμα το κοινωνικό σύνολο και την τουριστική οικονομία», σημειώνει.
Οσον αφορά στους ιδιοκτήτες ταξί, η «καρδιά» των κινητοποιήσεων τους χτυπά στα διόδια, όπου σηκώνουν τις μπάρες για την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων και στα εκδοτήρια αρχαιολογικών χώρων, όπου επιτρέπουν την δωρεάν είσοδο των τουριστών.
Οι αυτοκινητιστές προγραμματίζουν συγκέντρωση έξω από τη Βουλή την Τρίτη, καθώς θα συνεδριάσει ο Κοινοβουλευτικός Τομέας Ελέγχου Μεταφορών του ΠΑΣΟΚ, από τα μέλη του οποίου έχει κληθεί ο υπουργός Μεταφορών, προκειμένου να ενημερώσει για τις προθέσεις του σχετικά με το άνοιγμα του επαγγέλματος.

http://briefingnews.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *