Η δημοκρατία αιμορράγησε από τους τραμπούκους αστυνομικούς

Ώρα πεντέμισι το απόγευμα. Μόλις είχα διανύσει την οδό Ακαδημίας για να βρεθώ απέναντι στη οδό Κανάρη που ανεβαίνει στο Κολωνάκι όπου στη διασταύρωση υπήρχε ένα ισχυρό μπλόκο της Αστυνομίας και απαγόρευε τη διέλευση προς την Ακαδημίας και την Βασιλίσσης Σοφίας.

Του Γιώργου Θεοχάρη

Προπορεύονταν ένας νεαρός που διέσχισε κι αυτός το κλειστό δρόμο της Ακαδημίας και διαμαρτυρόμενος για την ταλαιπωρία που υπέστη, είπε προς τους αστυνομικούς ,΄΄μέχρι πότε θα είστε εδώ;, θέλω να πάω στη…..
δουλειά μου΄΄.

Έκπληκτος αντικρίζω μία ομάδα εξαγριωμένων αστυνομικών να τρέχει και να τον σπρώχνει. Με προκλητική στάση και εξυβρίζοντας τον ΄΄καθίκι εξαφανίσου από εδώ΄΄ .

Ακολουθεί ο επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης με πολιτική περιβολή και του λέει σπρώχνοντας ΄΄βλάκα΄΄.

Έμεινα έκπληκτος από όσα διαδραματίζονταν μπροστά μου.

Ζήτησα να υπερασπιστώ τον άγνωστο μου νεαρό διότι έβλεπα ότι μπροστά μου εκτυλίσσεται μία απίστευτη αδικία και τραμπουκισμός που παραπέμπει σε άλλες εποχές.

Μου το αρνήθηκαν λέγοντας ’’ υπεράσπιση; Τι ;΄΄.

Στη συνέχεια τον άτυχο νεαρό τον συνέλαβαν και με βία τον οδήγησαν στην αστυνομική κλούβα.

Τι να πει κανείς….

Η δημοκρατία και τις αρχές που την περιβάλλουν φαίνεται ότι για αρκετούς αστυνομικούς είναι άγνωστες έννοιες.

Η δημοκρατία επιβάλλει έναν συγκεκριμένο ρόλο στον αστυνομικό, να προστατεύει τον πολίτη και να μεριμνά για την έννομη τάξη.

Η δημοκρατία όμως αιμορραγεί από κάτι άξυστα και απαίδευτα όργανα της τάξης που φυσικά είναι ανίκανα να την υπηρετήσουν. Οι αποτυχημένοι της ζωής ρίχτηκαν να …πιάσουν μία θέση στα σώματα ασφαλείας.

Η δημοκρατία τραυματίζεται όταν ο πολίτης απαγορεύεται να πάει στη δουλειά του επειδή λίγα χιλιόμετρα πιο κάτω βρίσκεται κάποιος υψηλός επισκέπτης.

Και εδώ η πολιτική ηγεσία του υπουργείου δημόσιας τάξης, υπό τον κ.Δένδια, έχει τεράστιες ευθύνες.

Οι επτά χιλιάδες αστυνομικοί που επιστρατευτήκαν για να καθαρίσουν τους δρόμους του κέντρου της Αθήνας και να μην επιτρέψουν τις συναθροίσεις, μαζί με ελεύθερους σκοπευτές στις στέγες και κομάντος για την προστασία της γερμανικής ηγέτη, προκάλεσαν το δημόσιο αίσθημα και τον θυμωμένο Έλληνα που ανεβαίνει έναν απίστευτο γολγοθά.

Και για αυτό, υπεύθυνη είναι και η κ. Μέρκελ. Η φίμωση του λαού ουδέποτε είχε θετικές συνέπειες.

Οι κ.Σαμαράς και Δένδιας οφείλουν να το γνωρίζουν. Έως ότου είναι στο τιμόνι της διακυβέρνησης της χώρας. Οι τραμπουκισμοί των οργάνων της τάξης που επιδιώκουν την φίμωση των ελλήνων δεν έχουν καμία θέση στην μεταπολιτευτική Ελλάδα.

Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους…

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *