ΔΩΡΕΑΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΠΟΛΗΣ!!! ΚΑΙ ΤΡΕΧΑΤΕ ΕΣΕΙΣ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΤΕ ΧΑΡΤΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΡΩΤΕ ΠΟΡΤΑ!!!

Μια “αγκαλιά” για τα παιδιά των μεταναστών ανοίγει ο δήμος Νεάπολης – Συκεών, με πρόγραμμα δωρεάν φιλοξενίας τους στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς…

Πρόκειται για το πιλοτικό πρόγραμμα “Προαγωγή της διαπολιτισμικότητας ως θεμελιώδους μηχανισμού ένταξης των νομίμως διαμενόντων πολιτών τρίτων χωρών στην κοινωνία υποδοχής”, που υλοποιείται πιλοτικά σε πέντε δήμους της χώρας (Αθήνας, Ηρακλείου, Ιωαννίνων, Νεάπολης – Συκεών, Νίκαιας – Αγ. Ι.Ρέντη).

Το πρόγραμμα συγχρηματοδοτείται κατά 95% από Κοινοτικούς Πόρους προερχόμενους από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ένταξης και κατά 5% από Εθνικούς Πόρους του υπουργείου Εσωτερικών.

Ξεκινά σήμερα

Η υλοποίησή του ξεκινά σήμερα και ολοκληρώνεται στις 30 Ιουνίου 2015 και αφορά συνολικά 3.000 παιδιά, από τα οποία τα 600 έχουν δυνατότητα να φιλοξενηθούν σε 12 παιδικούς σταθμούς του δήμου Νεάπολης – Συκεών.

“Ωστόσο, μέχρι στιγμής είχαμε 180 αιτήσεις αλλά θα δεχόμαστε και άλλες σε όλη τη διάρκεια του προγράμματος” δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Δημήτρης Απατσίδης, πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Υπηρεσιών του δήμου, αποδίδοντας τον μικρό αριθμό συμμετοχών στην έλλειψη δημοσιοποίησης.

Συμμετέχουν παιδιά από 1 έως 5 ετών

Όπως εξήγησε, στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν παιδιά από ενός έως 5 χρόνων, τα οποία θα απασχολούνται δημιουργικά, μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά, από τις 5 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ.

“Τα παιδιά θα αναπτύσσουν διάφορες δραστηριότητες, όπως παιχνίδια απ’ όλες τις χώρες, θεατρικό παιχνίδι, χειροτεχνίες, χάρτες με ταξίδια από τους τόπους προέλευσης και παιχνίδια εκμάθησης ελληνικών” ανέφερε ο κ. Απατσίδης.

Αναρτήθηκε στο Επικαιρότητα και Κοινωνία

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *