μηχανήματα θέρμανσης και ενέργειας

Όταν συζητάμε για θέρμανση και ενέργεια, ένα από τα πράγματα που μπορεί να μας έρθει στο μυαλό και φυσικά που σχετίζεται άμεσα με τη θέρμανση και ενέργεια, είναι και η ηλιακή θέρμανση. …

Πλέον βλέπουμε πολλές μορφές ενέργειας από τις οποίες μπορεί να είναι πολύ ωφελημένος και ο κάθε απλός πολίτης. Ακόμα κιαν μιλάμε για σύγχρονα συστήματα θέρμανσης και ενέργειας, δε μπορούμε να μην πούμε ότι ουσιαστικά ο ήλιος στον Ελλαδικό ιδιαίτερα χώρο, αποτελεί τη ζωογόνο πηγή της θέρμανσης και της ενέργειας στη χώρα μας, ίσως και τη δύναμη της έμπνευσης. Ήρθε η ώρα να αποτελέσει και τη δύναμη της ενεργειακής επάρκειας σε πολλά συστήματα και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις εξοικονόμησης ενέργειας όπου θέρμανση και ενέργεια είναι απαραίτητη, στις οικίες , στις επιχειρήσεις, στα μαγαζιά και οπουδήποτε αλλού είναι απαραίτητη.
Κάτι που δεν γνωρίζουν πολλοί είναι ότι δεν είναι απαραίτητο μόνο ενέργεια και θέρμανση να πάνε μαζί. Σε αυτή τη περίπτωση, της ηλιακής ενέργειας, μπορούμε να την εκμεταλλευτούμε ώστε να θερμάνουμε και ταυτόχρονα να ψύξουμε τον χώρο μας.
Ο ήλιος δεν στέλνει λογαριασμούς , και αυτό είναι το πιο βασικό και σημαντικό σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που διατρέχουμε,που οποιαδήποτε δαπάνη , είτε του ζεστού νερού , τη θέρμανση του σπιτιού και κατ’ επέκταση και την ψύξη, πρέπει να γίνει εξοικονόμηση ώστε κάθε σπίτι , κατάστημα ή επιχείρηση, να μην επιβαρύνεται περισσότερο , όταν ήδη στενάζει από δυσβάστακτα έξοδα, αφού σήμερα το πιο ακριβό πράγμα μέσα σε ένα σπίτι είναι το ζεστό νερό και η θέρμανση.
Μιλώντας για την θέρμανση και ενέργεια , καλό είναι να πούμε πως μπορεί να χρησιμεύσει η ηλιακή ενέργεια μέσα σε ένα σπίτι.
Για σωστή θέρμανση και ενέργεια, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε απλά συστήματα που ήδη υπάρχουν στο εμπόριο, δηλαδή εκτεταμένα ηλιακά συστήματα που ήδη χρησιμοποιούμε για το ζεστό νερό, αντικαθιστώντας ένα μέρος της λειτουργίας της ήδη υπάρχουσας θέρμανσης.
Υπάρχει δηλαδή, μία συστοιχία επιλεκτικών συλλεκτών, που είναι η καλύτερης μορφής ηλιακοί συλλέκτες που αποδίδουν όσο το δυνατόν περισσότερο σύμφωνα με την υπάρχουσα ακτινοβολία του ηλίου, οπου τοποθετούνται στην οροφή του κτιρίου ή στην ταράτσα ή σε έναν περιβάλλοντα χώρο αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα,συνδέοντάς τους με ένα μεγάλο καζάνι αποθήκευσης της θερμότητας που εξοικονομούμε από την ηλιακή ενέργεια. Το καζάνι παίζει το ρόλο του εναλλακτικού λέβητα όταν ακριβώς υπάρχει ζεστό νερό μέσα σαυτό.
Πλέον όχι μόνο θέρμανση και ενέργεια πάνε μαζί, αλλά με τις εναλλακτικές λύσεις της ηλιακής ενέργειας προσθέτουμε και την ψύξη!
Εξοικονομήστε πολλά χρήματα χρησιμοποιώντας τις καλύτερες λύσεις για θέρμανση ενέργεια και ψύξη , για την άνεση και την λειτουργικότητά του σπιτιού σας!

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *