ΝΑ ΓΙΑΤΙ ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕΙ Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΒΟΥΔΟΥΡΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ

Ανεξαρτητοποιούνται Πουλάς, Δέδες, Αλευράς και Πουλοκέφαλος -“Η παράταξη Τατούλη έχει απωλέσει την δεδηλωμένη…

“Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/
Την ανεξαρτητοποίησή τους από την παράταξη Τατούλη ανακοινώνουν και επίσημα με κοινή τους δήλωση οι 4 διαφωνούντες: ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Πουλάς, οι αντιπεριφερειάρχες Κορινθίας Γιώργος Δέδες και Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Πουλοκέφαλος. 
Επικρίνουν τον περιφερειάρχη για «διαδρομή που χαρακτηρίζεται από έλλειμμα δημοκρατίας, αλαζονεία, εγωκεντρισμό, καθεστωτική νοοτροπία και η οποία έχει καταλήξει στην ουσιαστική διάλυση της παράταξης». Μάλιστα, τον καλούν να αναλάβει τις ευθύνες του και να υποβάλλει άμεσα την παραίτησή του.

Χαρακτηριστικά στην κοινή τους δήλωση οι 3 αντιπεριφερειάρχες και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου σημειώνουν:
«Με καθυστέρηση δύο ετών και ελάχιστο χρόνο πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου συγκάλεσε την Πέμπτη, τμήμα της περιφερειακής ομάδας της παράταξής του. Από τα 31 μέλη του Περιφερειακού Συμβουλίου, που συνθέτουν την παράταξη της πλειοψηφίας, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, προσκλήθηκαν τα 23 -και εξ αυτών μόλις τα 15 ανταποκρίθηκαν με τη φυσική τους παρουσία. 

Η γλώσσα των αριθμών είναι αμείλικτη και καθιστά σαφές και πέραν πάσης αμφιβολίας, πως η παράταξη του κ. Τατούλη έχει απωλέσει την δεδηλωμένη, έχει δηλαδή χάσει την πλειοψηφία του Περιφερειακού Συμβουλίου. 

Το γεγονός αυτό δεν προκαλεί καμία έκπληξη. Και τούτο γιατί συνιστά την κατάληξη μιας πορείας, που ξεκίνησε πριν από δύο χρόνια με την εξαναγκαστική παραίτηση του αιρετού Αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Χρήστου Μαλαπάνη και συνεχίστηκε μέχρι πρόσφατα με την παράνομη “αντικατάσταση” του αντιπεριφερειάρχη Ανδρέα Πουλά, με διαδικασία εξωθεσμικής μεθόδευσης.

Πρόκειται για μία διαδρομή, που έχει εκτραπεί από τις διακηρυγμένες αρχές της παράταξης το 2010, τα χαρακτηριστικά της οποίας είναι εντελώς αντίθετα με εκείνα που εκφράζουν τις πολιτικές μας αρχές. Μια διαδρομή που χαρακτηρίζεται από έλλειμμα δημοκρατίας, αλαζονεία, εγωκεντρισμό, καθεστωτική νοοτροπία. 
Και έχει καταλήξει στην ουσιαστική διάλυση της παράταξης.
Η ευθύνη για αυτή τη διάλυση και τον ευτελισμό κάθε δημοκρατικής διαδικασίας και συλλογικής δράσης βαραίνει αποκλειστικά τον περιφερειάρχη, ως επικεφαλής της. 
Αποτελεί στοιχειώδη πράξη πολιτικής ευθύνης να αναλάβει τις ευθύνες του και να υποβάλλει άμεσα την παραίτησή του.

Ολα τα παραπάνω μας επιβάλλουν για στοιχειώδους λόγους πολιτικής και ηθικής αξιοπρέπειας τη διαμόρφωση ανεξάρτητης, αυτοδιοικητικής πορείας, μακριά από πρακτικές, αντιλήψεις και νοοτροπίες που μας προσβάλλουν. Παράλληλα, μας οδηγούν στην ανάγκη να χαράξουμε διαφορετικές διαδρομές. 

Γιατί τα προβλήματα δεν επιλύονται όταν συζητιούνται στους κλειστούς τοίχους των συνεδριάσεων, αλλά όταν τίθενται ενώπιον των πολιτών.

eleftheriaonline.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *