Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Δημόσιας Διοίκησης της Γαλλίας υπό το βάρος των καταγγελιών για σεξουαλικές παρενοχλήσεις

Την παραίτησή του υπέβαλε χθες ο γάλλος υφυπουργός Δηµόσιας Διοίκησης, κ. Ζορζ Τρον, µετά τις καταγγελίες δύο πρώην δηµοτικών υπαλλήλων για σεξουαλική παρενόχληση.
Ο Τρον επιµένει στην αθωότητά του, αλλά αναγκάστηκε να παραιτηθεί ύστερα από παραίνεση του υπουργού Εξωτερικών Αλέν Ζιπέ. Οι δύο γυναίκες, ηλικίας 34 και 36 ετών, υπέβαλαν µήνυση εις βάρος του Τρον, κατηγορώντας τον ότι τις παρενοχλούσε σεξουαλικά από το 2007 ώς το 2010. Την περίοδο εκείνη εργάζονταν στον…
Δήµο του Ντραβέιγ, όπου δήµαρχος είναι ο Τρον. Όπως είπαν στην εφηµερίδα «Λε Παριζιέν», ο Τρον στην αρχή τούς ζητούσε να του κάνουν µασάζ στα πόδια και στη συνέχεια επιτέθηκε επανειληµµένα εναντίον τους µε σεξουαλικούς σκοπούς.
Αν οι κατηγορίες τεκµηριωθούν, θα ασκηθεί δίωξη εναντίον του πρώην υφυπουργού για σεξουαλική επίθεση και βιασµό.

Η µία γυναίκα είπε ότι στην αρχή ντρεπόταν να µιλήσει για την περιπέτειά της, όταν όµως αποκαλύφθηκε η υπόθεση του Στρος-Καν πείστηκε ότι έπρεπε να µιλήσει. «Όταν είδα ότι µια καµαριέρα στράφηκε εναντίον του Ντοµινίκ Στρος-Καν, είπα στον εαυτό µου ότι δεν έχω δικαίωµα να σωπαίνω», τόνισε.

Ο Τρον ισχυρίζεται ότι οι δύο γυναίκες στράφηκαν εναντίον του επειδή τις απέλυσε. Η εφηµερίδα «Journal du Dimanche» έγραψε πάντως χθες ότι µήνυση εις βάρος του πρώην υφυπουργού αναµένεται να καταθέσει και τρίτη γυναίκα, που εργαζόταν στο αστυνοµικό τµήµα του Ντραβέιγ και µετατέθηκε µε εντολή του Τρον. «Την παρενοχλούσε επί µήνες», λέει ένας αστυνοµικός στην εφηµερίδα.

http://www.dailynews24.gr/

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *