Βρούτσης: Όρια… στη δημοσιονομική προσαρμογή

«Η αναγκαία δημοσιονομική προσαρμογή δεν είναι αυτοσκοπός, πρέπει να έχει όρια», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο υπουργός Εργασίας,..
Γιάννης Βρούτσης, κατά την παρέμβασή του στην τριήμερη Κοινωνική Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

Όπως επισήμανε, η δημοσιονομική προσαρμογή «είναι το μέσο για την επίτευξη του ουσιαστικού και πρωταρχικού μας σκοπού: της κοινωνικής ειρήνης, της ευημερίας, της πολιτικής ομαλότητας, της δημοκρατίας».

«Αυτή την κρίσιμη ισορροπία πρέπει να διατηρήσουμε στο επίκεντρο των πολιτικών μας. Είναι η χρυσή τομή για να οικοδομήσουμε το κοινό μας όραμα», τόνισε ο υπουργός Εργασίας.

Αναφέρθηκε ακόμη στην επικείμενη ανάληψη της προεδρίας της Ε.Ε. από την Ελλάδα, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο, όπως είπε, τόσο για την χώρα μας όσο και για ολόκληρη την Ευρώπη.

«Η Ελλάδα ολοκληρώνοντας ένα μεγάλο φάσμα μεταρρυθμίσεων και έχοντας εκπληρώσει με συνέπεια τις δεσμεύσεις της, αποτελεί το πλέον χαρακτηριστικό παράδειγμα Ευρωπαϊκής χώρας που εξέρχεται σταδιακά και επιτυχημένα από την κρίση. Συνεπώς η επιτυχία μας, η οποία στηρίχθηκε στις τεράστιες θυσίες των Ελλήνων, είναι και επιτυχία της Ευρώπης και θα αποτελέσει την αφετηρία για μια Ευρώπη ανανεωμένη και πιο ενωμένη», ανέφερε ο κ. Βρούτσης.

enikos.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *