Εκστρατεία κατα επαιτών – παράνομων αλλοδαπών στην Κρήτη

Στην σημαντική βελτίωση της “εικόνας” της Κρήτης με την αξιοποίηση του “δόγματος” της μηδενικής ανοχής, προχωρούν οι υπηρεσίες της Αστυνομίας στην Κρήτη.

Έτσι μετά την Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων, η οποία πρόσφατα ξεκίνησε μιαν μεγάλη επιχείρηση κατά της επαιτείας με καθημερινές δεκάδες προσαγωγές και μηνύσεις κατά ζητιάνων, το μέτρο εφαρμόστηκε και …στο Ηράκλειο, με 15 συλλήψεις μέσα σε μιαν ημέρα.

Όπως επισημαίνει η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κρήτης, πρόκειται για την “εφαρμογή ενισχυμένου προγράμματος ασφάλειας και αστυνόμευσης, που κλιμακώνονται σε όλη την Κρήτη, ώστε να ανταποκριθούν με το καλύτερο τρόπο στην διασφάλιση σταθερού και ασφαλούς περιβάλλοντος για τους πολίτες, ενόψει και της έναρξης της τουριστικής περιόδου στο Νησί.

Ειδικότερα, εντείνονται οι δράσεις και οι έλεγχοι στα σημεία εισόδου (Αεροδρόμια, Λιμένες) και σε δημόσιους, πολυσύχναστους δρόμους των πόλεων του νησιού.

Αναλυτικά, οι Αστυνομικές Διευθύνσεις Χανίων και Ηρακλείου, από τις χθεσινές δράσεις τους, προχώρησαν σε συνολικά δεκαεπτά (17) συλλήψεις, που αφορούν τα αδικήματα διευκόλυνσης παράνομης εξόδου από τη Χώρα και της επαιτείας σε δημόσιο χώρο.

Συνελήφθησαν δύο (2) υπήκοοι Αφγανιστάν, 34 και 39 ετών, στον Κρατικό Αερολιμένα Χανίων, κατά την διάρκεια ελέγχου από Αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Αερολιμένα Χανίων.

Όπως διαπιστώθηκε, ο 34χρονος αλλοδαπός καθοδήγησε έτερο 39χρονο ομοεθνή του, ο οποίος βρισκόταν παράνομα στη Χώρα μας, προκειμένου αναχωρήσει αεροπορικώς με προορισμό Χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι δράστες, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Επίσης συνελήφθησαν δεκαπέντε (15) υπήκοοι Ρουμανίας, Βουλγαρίας, Μπαγκλαντές, Παλαιστίνης, από ηλικίες 23 έως 57 ετών, στο κέντρο της πόλης του Ηρακλείου από συντονισμένες δυνάμεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, οι οποίοι εντοπίστηκαν να επαιτούν.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στο πταισματοδικείο Ηρακλείου, όπου τους επιβλήθηκε ποινή κράτησης.

flashnews.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *