«Δεν κοιτάζουμε αντίπαλο, για τη νίκη και με Παναθηναϊκό»

Αλβάρο Μεχία: «Βγαίνουμε σε κάθε παιχνίδι για να κερδίσουμε»

Ως ένα παιχνίδι σαν τα υπόλοιπα θα αντιμετωπίσει ο Εργοτέλης το σημερινό(16/10, 19:30) με τον…
Παναθηναϊκό για την ένατη αγωνιστική της Superleague, όπως δήλωσε στο «Goal» ο Αλβάρο Μεχία. «Δεν κοιτάζουμε τον αντίπαλο ούτε το όνομά του. Βγαίνουμε στο γήπεδο για να κερδίσουμε», σχολίασε ο πρώην αμυντικός της Ρεάλ Μαδρίτης.

«Στον Εργοτέλη όλοι είμαστε ίσοι κι εγώ προσπαθώ να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό στις προπονήσεις και στα παιχνίδια, γιατί εδώ οι θέσεις δεν χαρίζονται, κερδίζονται», τόνισε αναφερόμενος στα όσα είπε ο προπονητής της ομάδας Γιάννης Πετράκης, ο οποίος τον χαρακτήρισε ηγέτη.

Αναλυτικά οι δηλώσεις

Κοιτάζοντας τη βαθμολογία και βλέποντας τον Εργοτέλη στην 4η θέση, αήττητο μετά από οχτώ αγωνιστικές, τι σου προκαλεί;

«Μου προκαλεί ευχαρίστηση. Η αλήθεια είναι πως ναι η αρχή είναι πολύ καλή. Η ομάδα εμφανίζεται ανταγωνιστική σε όλα τα ματς και διεκδικεί τις νίκες. Οφείλεται στην ταπεινότητα του συνόλου και στη σκληρή δουλειά. Υπάρχει ενότητα και οικογενειακό κλίμα. Εως τώρα τα πράγματα πηγαίνουν πολύ καλά. Το ποδόσφαιρο, όμως, κάνει κύκλους γι’ αυτό και πρέπει να πηγαίνουμε παιχνίδι με το παιχνίδι. Δεν υπάρχει άλλη λύση».

Έχετε και τη δεύτερη καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος…

«Το γεγονός πως έχουμε δεχθεί λίγα γκολ και γενικότερα η καλή αμυντική λειτουργία μας δεν είναι μονάχα δουλειά των αμυντικών, αλλά όλης της ομάδας, ξεκινώντας από τους επιθετικούς. Ολοι αμυνόμαστε συνολικά, προσπαθούμε να κρατάμε κοντά τις γραμμές μας, να είμαστε συμπαγείς. Εξίσου και η επίθεση δεν είναι μονάχα δουλειά των επιθετικών αλλά όλης της ομάδας. Επιπλέον, έχουμε και την τύχη στο πλευρό μας και δεν έχουμε δεχθεί περισσότερα γκολ».

Τώρα σειρά έχει ο Παναθηναϊκός που προέρχεται από κακή εμφάνιση κόντρα στον Πανθρακικό. Ο Εργοτέλης μπορεί να συνεχίσει το σερί του;

«Γνωρίζουμε πως δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι. Γνωρίζουμε ποιο είναι το στάτους του Παναθηναϊκού στο ελληνικό ποδόσφαιρο, την ιστορία του και όλοι μπορεί να έχουν μια άσχημη ημέρα. Ωστόσο, εμείς δεν κοιτάζουμε τον αντίπαλο ούτε το όνομά του. Βγαίνουμε στο γήπεδο για να κερδίσουμε».

Ο προπονητής σου πρόσφατα σε χαρακτήρισε ηγέτη. Αλλωστε από τους παίκτες που έχει η ομάδα εσύ είσαι ο πιο έμπειρος, έχοντας φορέσει και τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης. Νιώθεις έτσι;

«Πάντοτε μου θυμίζουν ότι έχω παίξει στη Ρεάλ Μαδρίτης ή ότι έχω αποκτήσει πείρα, αλλά όταν έρχονται οι κρίσιμες στιγμές δεν μετράει τι έχεις κάνει ή ποιος είσαι. Στον Εργοτέλη όλοι είμαστε ίσοι κι εγώ προσπαθώ να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό στις προπονήσεις και στα παιχνίδια, γιατί εδώ οι θέσεις δεν χαρίζονται, κερδίζονται. Κανείς δεν μπορεί να χαλαρώσει. Είμαστε όλοι με το `’μαχαίρι στα δόντια” καθώς η ομάδα προσφέρει πολλές λύσεις, υπάρχει βάθος».

Εχοντας δουλέψει με πολλούς προπονητές, πώς σου φαίνεται ο Πετράκης;

«Κάθε προπονητής είναι διαφορετικός και προσπαθώ να μάθω από τον καθένα αυτό που έχει να διδάξει. Στον Εργοτέλη μου αρέσει πολύ που κάθε παίκτης ξέρει με λεπτομέρεια τι πρέπει να κάνει και υπάρχει μια εκ βαθέων μελέτη του αντιπάλου και ανάλυση που μπορεί προς τα έξω να μη φαίνεται, αλλά για τους ποδοσφαιριστές είναι πολύ σημαντική».

Πηγή: sport-fm.gr

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *