Λαγκάρντ: Η Ελλάδα έχει κάνει πρόοδο

Σε πολύ καλό κλίμα έγινε σήμερα το απόγευμα η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά…

με την γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ στην έδρα του Οργανισμού, στην Ουάσινγκτον.

Στην συνάντηση ήταν μόνο οι δύο τους και διήρκεσε 45 λεπτά. Βγαίνοντας ο πρωθυπουργός είπε στους δημοσιογράφους ότι «έγινε συζήτηση που πήγε καλά» και ότι «συζητήθηκε και η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους».

Σε δήλωση που έκανε αμέσως μετά τη συνάντηση η κ. Λαγκάρντ αναφέρει: «Ο πρωθυπουργός Σαμαράς και εγώ είχαμε μια παραγωγική συζήτηση αναφορικά με τις πρόσφατες οικονομικές εξελίξεις και προκλήσεις που αντιμετωπίζει η Ελλάδα. Επαίνεσα την πρόοδο που έχει κάνει η Ελλάδα στο οικονομικό της πρόγραμμα προς την δημοσιονομική της προσαρμογή, την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητας και την οικονομική σταθεροποίηση και υπογράμμισα την σημασία της επίτευξης προόδου στις θεσμικές και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και την εφαρμογή ισχυρού προϋπολογισμού το 2014 ώστε να επιτευχθούν οι στόχοι του προγράμματος. Τον διαβεβαίωσα ότι το ΔΝΤ παραμένει δεσμευμένο να βοηθήσει την Ελλάδα στην προσπάθεια που κάνει».

Από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης διέρρευσε ότι «η συνάντηση ήταν σε πολύ καλό κλίμα», ότι «έγινε ανασκόπηση της πορεία της ελληνικής οικονομία και της προοπτικής της, καθώς και η πορεία του ελληνικού προγράμματος», αλλά και ότι «συζητήθηκαν όλα τα θέματα».

Ο κ. Σαμαράς στις 5.30 το απόγευμα τοπική ώρα θα μιλήσει σε εκδήλωση στο Ινστιτούτο Πήτερσον.

enikos

Use Facebook to Comment on this Post

Related posts

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *